Het grootste shantykoor van Nederland, De Klotvaarders uit Deurne, geeft zaterdag een benefietconcert.
Het grootste shantykoor van Nederland, De Klotvaarders uit Deurne, geeft zaterdag een benefietconcert.

Shantykoor De Klotvaarders jubileert met benefietconcert

Shantykoor De Klotvaarders vieren dit jaar hun tweede lustrum. Dit doen ze onder andere door acties en concerten te organiseren waarvan de opbrengsten zijn bedoeld voor Stichting Alzheimer Nederland. De Klotvaarders willen graag iets betekenen voor de samenleving.

DEURNE - Ditmaal gaan de Klotvaarders de stichting Alzheimer Nederland helpen die probeert deze vreselijke ziekte te overwinnen en het leed van patiënten, directe familie en naasten te verzachten. Alzheimer is een ziekte die het geheugen ernstig aantast en uiteindelijk helemaal buiten spel zet. Op een gegeven moment herken je je partner, je kinderen, je vrienden niet meer. Je vervreemdt van je omgeving en van jezelf. En de omgeving herkent jou niet meer. Stel je voor hoe je leven eruit ziet als alle herinneringen uit je geleefde leven langzaam maar zeker worden uitgewist en je steeds minder weet van het leven dat je hebt geleefd, steeds minder daarvan kunt delen.

Concert 9 februari
Met twee concerten, een groot slotconcert op de markt in Deurne en nog andere acties willen de Klotvaarders, Stichting Alzheimer Nederland ondersteunen, een stichting die dit grote leed probeert te verzachten. Het concert op 9 februari in het Cultuurcentrum Martien van Doorne is het eerste in die rij en het belooft een spetterend optreden te worden. Naast een optreden van de Klotvaarders kan het publiek ook genieten van gastoptredens van doedelzakspeler Karel Brusewitz en multi-instrumentalist Wil Nelemans, die bekend werd door zijn optredens in The Voice Senior. Verder is ook het mannenkoor Lambardi uit Helmond van de partij.
Het jubileumconcert  in het Cultuurcentrum Martien van Doorne begint om 20.15 uur. Kaarten voor dit concert zijn te bestellen op de website www.ccdeurne.com.

Dementievriendelijk Deurne
Op lokaal niveau wordt voor dit initiatief samengewerkt met Dementievriendelijk Deurne, een initiatief van de gemeente Deurne en de Leefgroep. Dementievriendelijk Deurne heeft als doel om mensen met dementie zo lang mogelijk in hun thuisomgeving te laten blijven. Met de hulp van de Stichting Het Vervolg is het mogelijk om voor het concert op 25 mei zestig personen - mensen met dementie en hun partner of begeleider - een gratis plek te geven bij dit concert.

Jubileum
Het Shantykoor De Klotvaarders is op 12 november 2008 opgericht. Een shanty is een lied dat vroeger onder het werk aan boord van grote zeilschepen werd gezongen Het koor begon met 64 leden maar dat aantal zat al gauw boven de honderd. Het koor, dat nog altijd meer dan honderd leden telt, staat onder leiding van dirigent Leo van der Heyden, die ook tekent voor de arrangementen. Shantykoor de Klotvaarders is het grootste Shantykoor van Nederland.

Meer informatie

Meer informatie over het koor en de goede doelen die zij eerder steunde, is te vinden op de website: www.deklotvaarders.nl

Meer berichten