Jermain de Rozario en Elly Blanksma gaan ook de strijd aan om de titel 'Helmondse Maestro'.
Jermain de Rozario en Elly Blanksma gaan ook de strijd aan om de titel 'Helmondse Maestro'. (Foto: )

De laatste 2 Helmondse Maestro's zijn bekend

Helmonds Muziek Corps gaat op zaterdag 18 mei op zoek naar De Helmondse Maestro. Zes prominente Helmonders zullen op deze zaterdagavond gaan strijden om de zilveren baton. De laatste twee Maestro's zijn nu ook bekend.

HELMOND - Jermain de Rozario komt uit een groot Helmonds gezin en kent de stad als zijn broekzak. Na een net niet afgeronde kappersopleiding verruilt hij een carrière als vuilnisman voor de keuken van 't Parlement in Helmond. Op zijn 26e kan hij aan de slag bij 2-sterren restaurant De Lindehof in Nuenen. Na een aantal roerige jaren is het in mei 2016 zover: De Rozario wordt geopend in het pand van het voormalige Parlement. De kookkunsten van Jermain en zijn team zijn onlangs bekroond met de eerste Michelin-Ster. Muziek vormt een rode draad in het leven van Jermain de Rozario: van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht luistert hij naar muziek. De deelname aan Maestro is een totaal nieuwe ervaring en Jermain hoopt dan ook dat het zijn horizon verbreedt. Hij verheugt zich erop om zijn mede-Maestro's, in het bijzonder zijn goede vriend Geert Blenckers, in de pan te hakken.

Burgemeester Elly Blanksma
Tenslotte mag burgemeester Elly Blanksma natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van Maestro's. Zij is een geboren Helmondse, groeide er op en ging er naar school. Na lange omzwervingen in onder andere het bankwezen, parlementariër voor het CDA in de Tweede Kamer, is ze nu alweer zes jaar de burgemeester van de gemeente Helmond. In haar jonge jaren heeft Elly Blanksma muziekles gehad, op piano en gitaar. Haar eerste uitvoering in het Theo Driessen instituut kan ze zich nog levendig herinneren. haar muziekkeuze is heel breed, maar staat altijd bol van herinneringen. Zo krijgt ze bij het nummer 'Brabant' van Guus Meeuwis altijd een gevoel van thuiskomen. Elly Blanksma vindt het erg leuk om mee te doen aan De Helmondse Maestro: "Muziek verbindt en wat is er dan mooier om muziek onder de aandacht te brengen van alle Helmondse inwoners!"

Meer berichten