De rondleiding door Het Speelhuis brengt de deelnemers op bijzondere plekken.
De rondleiding door Het Speelhuis brengt de deelnemers op bijzondere plekken. (Foto: )

Kijk achter de schermen van Het Speelhuis

Tijdens het openingsfestival in september 2018, namen ruim 4500 mensen een kijkje achter de schermen van het nieuwe theater. Sindsdien ontvangt Het Speelhuis dagelijks geïnteresseerde passanten die het nieuwe pand graag zouden willen zien. Vanaf februari biedt de schouwburg daarom wekelijks rondleidingen aan.

HELMOND - De ervaring leert dat iedereen op een andere manier geraakt wordt door het nieuwe theater. De één heeft persoonlijke herinneringen aan een doopsel, communie, trouwerij of afscheid; de ander is onder de indruk van de prachtige architectuur en bouwkundige oplossingen. De voormalig Onze Lieve Vrouwekerk is nog steeds het stralend middelpunt van het huidige pand, dankzij de bijzondere mix van monumentaal erfgoed en een moderne omarming. Met respect voor het verleden, klaar voor de toekomst: een inspirerend voorbeeld voor veel ander religieus erfgoed in het land. Weer een derde bezoeker is steevast te gast in het theater, maar heeft nog niet eerder achter de schermen gekeken. Een rondleiding biedt niet alleen toegang tot verschillende ruimten, maar neemt de bezoeker ook mee in het dagelijks reilen en zeilen van het Helmondse theater.

Een tour door het theater
Rondleidingen vinden vanaf februari wekelijks plaats op dinsdag om 11.00 uur. Andere dagen zijn mogelijk op aanvraag. In ongeveer anderhalf uur krijgen de bezoekers een rondleiding door het nieuwe pand, doen zij onderweg allerlei wetenswaardigheden op over de geschiedenis van Het Speelhuis en de Onze Lieve Vrouwekerk en pikken zij wat mee van de dagelijkse werkzaamheden in een theater. Met na afloop van de rondleiding een kop koffie of thee.

Reserveren
De kosten voor dit arrangement zijn 2,50 euro per persoon. Reserveren kan telefonisch via: 0492-587000 of door een mail te sturen naar: rondleiding@theaterspeelhuis.nl

Meer berichten