'Winnaar van de Zilveren Narrenkap 2018' Rob Bouwman met zijn klets als 'Krimineel Ken de Bukke'. Foto: Harrie van der Sanden.
'Winnaar van de Zilveren Narrenkap 2018' Rob Bouwman met zijn klets als 'Krimineel Ken de Bukke'. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Sterke tweede KeieKletsavond

Vier kletsers verschenen zaterdag in de ton tijdens de tweede Keiekletsavond met ieder als doel een plaats te veroveren in de Grande Finale du KeieKlets op 16 februari in De Traverse.

HELMOND - De amusementsgroep Hu-Hum trapte af met een prachtig optreden. Voor één van de tenoren was het lastig om de microfoon in bedwang te houden en dat zorgde voor flinke lachsalvo's. Gelukkig wist de eerste kletser wel raad met de microfoon. Helga Cornelissen uit Oostrum stapte als vrachtwagenchauffeuse 'Tanja Trucky' in de ton. En zoals ze zeggen 'Een vrouw achter het stuur, gat in de muur'. Dat had ze beter kunnen doen, want dan had ze de zaal in ieder geval plat gekregen.

Rob Bouwman uit Helmond kwam zijn titel van Opperkletsmajoor verdedigen en met zijn klets als 'Krimineel Ken de Bukke' zette hij een stap richting de finale. Samen met zijn buurman Kuub kregen ze 11 jaar voor het telen van broccoliplantjes. Werkstraf sloeg hij af, want van werken houden Helmonders niet. Dus werd het zitten en dat beviel hem beter. Een echte crimineel jat alles, dus bekende hij aan de jury dat het niet zo gek was dat hij dat ook met moppen deed.

De stemming zat er goed in en het Binsbergen Trio versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen. Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer zette een ijzersterke klets neer met uitvaartonderneming 'Zand erover' of 'Fik erin'. De uitvaart van Wil Krikke stond centraal, een man die veel vrouwen en nog veel meer kinderen achterliet. Hij had een vernuftige tactiek om vrouwen te versieren; 'Ik ben zo slecht in bed, dat moet je eigenlijk meemaken'. Met de ene grap na de andere en een perfecte timing, kan het niet anders dan dat hij zich een plek in de finale heeft weten te kletsen.

Het was niet gemakkelijk voor Jorlan Manders uit De Mortel om daar nog eens overheen te gaan. Als 'D'n neije Hellemonder' vertelde hij volop over zijn verhuizing naar Helmond waar hij als welkomstpakket een trainingspak, een messenset en een kogelvrij vest kreeg. Na twee sterke kletsers kwam hij net te kort, al kreeg hij het publiek wel aan het lachen.

Alle gevederden, geüniformeerden en de Raad van Elf van de Keiebijters met in hun kielzog Prins Briekske der Kiezelkeikes 2019 (Luuk Brabers), Grootvorst (Wessel Valkenburg) en Opperceremoniemeester (Ruben Swinkels) zijn onder de muzikale klanken van de Hofkapel 'De Klinkers' voorgesteld aan het talrijke publiek. Na het welkomstwoord van Grootvorst Rob van Oorschot is de Keiebijters schlager 'Ikokvanjawja' gepresenteerd en gezongen door Henny van Deursen.

Onder muzikale noten van 'Sweet Caroline' is het programma voortgezet met de opening van het bal na.

Meer berichten