Foto:

Twee 'Excellente' scholen in Helmond

Het was feest op twee scholen in Helmond. Het Jan van Brabant College kreeg van de onderwijsinspectie het predicaat 'Excellente School' voor de opleidingen vwo en tweetalig vwo. Het Dr.-Knippenbergcollege kreeg het tweede predicaat voor de vwo-afdeling.

HELMOND - Het predicaat Excellente School heeft als doel om duidelijk te maken dat een school onderwijs van kwalitatief hoog niveau levert. Het Jan van Brabant College kreeg het predicaat vanwege het Brainportonderwijs dat op alle niveaus van de school gegeven wordt. De onderdelen waarop het predicaat is toegekend zijn talentontwikkeling, tweetalig onderwijs, wetenschap en techniek, samenwerking en verbinding zoeken met externen. Het predicaat geldt drie jaar.

Directeur Geert-jan Nillesen kreeg het predicaat overhandigd door Christianne Mattijssen, directeur vo van het ministerie van OCW, en Eva Roefs van Gymnasium Beekvliet, in aanwezigheid van leerlingen, ouders en collega's.

Het Jan van Brabant College in Helmond was in 2013 één van de drie grondleggers van het concept 'Brainportschool', samen met het Strabrecht College in Geldrop en het Heerbeeck College in Best. Sinds het begin van deze samenwerking zijn er nog tien andere scholen bijgekomen. Het bijzondere van Brainportonderwijs is de samenwerking tussen scholen en bedrijven. Er zijn regelmatig excursies naar bedrijven, gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven en allerlei samenwerkingsprojecten.

Dr.-Knippenbergcollege
Het Dr.-Knippenbergcollege heeft opnieuw het predicaat Excellente School mogen ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het gaat dit keer om de vwo-afdeling. Drie jaar geleden was er ook al een predicaat voor deze afdeling; vorig jaar viel de mavo-afdeling in de prijzen. Christianne Mattijssen'" Excellent worden is één, maar excellent blijven is een nog veel grotere klus. Dat heeft de Knip ontzettend knap gedaan."

Meer berichten