Het Regio-orkest Oost-Brabant onder leiding van Bart van Zutven.
Het Regio-orkest Oost-Brabant onder leiding van Bart van Zutven. (Foto: )

Concert Regio Orkest Oost-Brabant

VLIERDEN – Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) speelt zaterdag 2 februari in MFA 't Huis aan de Pastoriestraat in Vlierden. Dat gebeurt tijdens een uitwisselingsconcert met de Koninklijke Harmonie Deurne. Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit de hele regio Oost-Brabant. Het 45-koppige harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven. "In totaal hebben we zo'n dertig uur repetitietijd en er moeten wel een aantal pittige werken worden ingestudeerd," zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest. Het ROB is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun 'eigen' orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten.

De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Hoogtepunt van dit jaar is 'Godzilla eats Las Vegas!' van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Dit knotsgekke stuk bestaat uit een aaneenschakeling van stukjes bekende Amerikaanse showmuziek en vraagt van de muzikanten ook veel acteertalent. Alle clichés komen langs en de theatrale effecten maken dit stuk voor zowel publiek als muzikanten uiterst vermakelijk. Meer informatie:

www.regioorkest.nl

Meer berichten