John van Bree in zijn rol van Ton Rukker. Foto: Harrie van der Sanden.
John van Bree in zijn rol van Ton Rukker. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Keieklets goed uit de startblokken

Het Keiebijters Kletstoernooi is voortvarend uit de startblokken gegaan met goede kletsers en hoogstaand amusement. De avond is sfeervol van start gegaan met de presentatie van de winnende Helmondse carnavalskraker 'Ikokvanjawja' van Wiesdehnaw, alias Henny van Deursen zorgde voor de eerste muzikale opwarmer, terwijl Hofkapel 'De Klinkers' voor de muzikale inbreng tekende.

HELMOND - Geheel in stijl heeft de winnaar van de 'Zilveren Narrenkap' Rob Bouwman de 'Zilveren Narrenkap' ingeleverd. In ruil kreeg de winnaar van 2018 onder een daverend applaus een replica uitgereikt. Jeroens Clan liet hun bekende klanken horen door 'De Traverse'. Met onderwerpen zoals hun oma in oorlogstijd en Action-Annie schokten en vermaakten zij iedereen.

De marktmeester
Wichard de Benis trad als eerste kletser aan en kroop in de huid van 'De marktmeester'. Hij liet het publiek een kijkje nemen in het leven op de markt, waar je tegen eczeem krabsalade kunt krijgen en het zeewater goed verkocht lijkt te zijn als het eb is.

Truus van Boven
'Truus van Boven' werd vertolkt door de tweede kletser van de avond, Boy Jansen. Deze '50-plus en Saharadroge' -stewardess nam de bezoekers mee op reis in de wereld van de luchtvaart. Coffee, tea or me? Met scherpe vergelijkingen en grappen zette 'zij' het publiek volledig naar 'haar' hand.

Dubbel Trubbel
Het derde amusement van de avond was 'Dubbel Trubbel'. Dubbel Trubbel is de artiestennaam van de tweelingzusjes Irma en Erica Martens. Deze twee Helmondse dames bezingen de irritaties rondom de smartphone, wat voor iedereen herkenbaar is, dus (muzikaal) smullen van hun optreden.

Kareltje van het Kamp
De derde kletser in de ton, Erik Mulder, kroop in de huid van 'Kareltje van het Kamp op vakantie'. Hij vertelde virtuoos over zijn belevenissen op een vakantie naar Bonaire. Vergeet niet, dat je vanuit een hotel altijd eerst de 0 draait anders krijg je Stanly aan de lijn.

Ton Rukker
De vierde en laatste kletser van de avond was John van Bree in de rol van 'Ton Rukker', een ervaren vrachtwagenchauffeur. Hij werd regelmatig aangehouden door de politie, liet de jongens van de Prinsengarde genieten van Ilse de Lange en nam het publiek mee in al zijn truckersbelevenissen. Ook op hilarisch wijze was hij af en toe de weg kwijt en koos hij voor een omweg te rijden.

Tweede Keiekletsavond
Zaterdag 2 februari staat de tweede Keieklatsavond op het programma. Dan staan Helga Cornelissen, Rob Bouwman, Andy Marcelissen en Jorlan Manders in de ton.

Muziek is er van Wiesdehnaw, Hu Hum, van Binsbergen Trio en Hofkapel de Klinkers.

Meer informatie is te vinden op: https://keiebijters.nl

Meer berichten