Het Helmonds Slavisch Koor start het nieuwe jaar met een bijzonder project: Project 2.20.
Het Helmonds Slavisch Koor start het nieuwe jaar met een bijzonder project: Project 2.20. (Foto: )

Helmonds Slavisch Koor zoekt zangers voor Project 2.20

Het Helmonds Slavisch Koor (HSK) gaat in het nieuwe jaar van start met het Project 2.20 met als ondertitel: 'HSK on world tour'. Bij een wereldtournee horen uiteraard wereldburgers. Behalve de van origine Nederlandse leden van het koor maken op dit ogenblik al een aantal wereldburgers van buiten Nederland deel uit van het HSK, onder andere uit Rusland, Tsjechië, Marokko en Oekraïne.

HELMOND - Het koor is nog op zoek naar mensen die of de Nederlandse taal van huis uit spreken of zij die de taal nog niet (helemaal) onder de knie hebben. Om binnen het project met niet-Nederlands sprekenden mensen te kunnen communiceren is samenwerking gezocht met de voortgezet onderwijsscholen in Helmond: Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College en het Jan van Brabant College. Leerlingen van die scholen gaan in het kader van hun maatschappelijke stage (MaS) als tolk optreden. Zij zoeken in het kader van hun MaS in hun omgeving naar personen die graag zingen maar vanwege de taal zich niet kunnen/durven aan te sluiten bij een koor.
De LEVgroep en het ROC Ter AA verlenen hun medewerking om een match tot stand te brengen mocht een leerling niemand vinden.

Start 21 augustus
Tijdens de repetities, die woensdag 21 augustus starten, komen zij samen met de geïnteresseerden wekelijks repeteren. Een kleine groep van HSK leden, die zelf op maandagavond repeteren, gaat met alle nieuwkomers gedurende 30 weken muziekwerken van populair klassiek tot folksongs instuderen. Hierbij komen onder andere aan bod: Nabucco (Verdi), De 12 Rovers, Bohemian Rhapsody (Queen), het Gloria uit Missa Criolla (Ramírez) en Erile Baboye.


Toneelgroep Genesius zorgt op de wereldreis voor de rode draad middels hun toneelspel. Het koor zingt met begeleiding van een orkest, piano en/of accordeon maar eveneens à capella. Zangpedagoog de heer Bröcheler verzorgt enkele malen de zangtechniek.

Meer informatie: www.helmondsslavischkoor.com/

Meer berichten