Speciale voorstelling als cadeau

De Lionsclub en Het Speelhuis brengen Alone@home naar het theater voor mensen met een beperking. Foto: Matzer Theaterproducties.
De Lionsclub en Het Speelhuis brengen Alone@home naar het theater voor mensen met een beperking. Foto: Matzer Theaterproducties. (Foto: Matzer Theaterproducties)

De Lionsclub Peelland brengt in samenwerking met Het Speelhuis traditiegetrouw een bijzonder cadeau voor mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking naar Helmond. Tot vorig jaar was het vaak het wintercircus, nu is het een voorstelling die in december al in het theater stond, namelijk Alone@Home.

HELMOND - De Lionsclub Peelland biedt op deze manier een bijzondere ervaring voor mensen met een beperking in een echt theater. Deze humoristische familievoorstelling vindt plaats op maandag 28 januari om 14.00 uur voor mensen met een verstandelijke beperking en om 19.00 uur is de show ook aangepast voor blinden en slechtzienden.

Niets missen
"Door de inzet van verslaggevers, live audioscriptie en andere aanpassingen hoeft niemand van de bezoekers iets te missen", vertelt Gertjan Dicker. "Arlette Hanson (van het Wintercircus red.) zet haar kennis en ervaring in om deze voorstelling ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Bezoekers worden voorgedragen door organisaties als Stichting ORO, LEV groep, Senzer, basisschool de Hilt, verpleeghuis Keyserinnedael, Stichting Super Sociaal, Cello en Mariëngaarde. "Wij verwachten weer meer dan 600 mensen met een beperking uit Helmond en omgeving samen met hun begeleiders te kunnen laten genieten van een spectaculaire voorstelling in Het Speelhuis."

Home Alone
De voorstelling op 28 januari is gebaseerd op de film 'Home Alone'. Nu brengt MATZER Theaterproducties deze verrukkelijke klassieker naar het toneel. Twee kinderen zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige, niet al te snuggere criminelen hun huis proberen binnen te dringen. Het is een doldwaze voorstelling vol slapstick, valstrikken en boobytraps, met rinkelend keukengerei, spannende stunts en heerlijke liedjes van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. Met hoofdrollen voor onder anderen Martijn Fischer of Joep Onderdelinden en Eddie B. Wahr.

Kaarten!
Er zijn nog kaarten. Heeft u een beperking of kent u iemand met een beperking die u een middag of avond theater gunt? Neem dan contact op met bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl om een stoel te reserveren.

Meer berichten