Open NK Taekwondo

Maartje en Jorg Gubbels samen met Willy van de Mortel.
Maartje en Jorg Gubbels samen met Willy van de Mortel. (Foto: )

HELMOND - Het City Resort Hotel Helmond is zaterdag 26 januari gastheer van het Open Dutch Taekwondo. Er zijn al 700 aanmeldingen binnen van nagenoeg de gehele wereldtop uit 18 landen dus het evenement groeit nog steeds. Aangezien het WK in april van dit jaar in het Duitse Inzell worden gehouden wordt het Open NK gezien als één van de laatste testwedstrijden voor de internationale top om te kijken waar ze staan. Ook de hele Nederlandse selectie van ITF-Nederland is aanwezig.

Helmondse toppers
Wat taekwondo betreft heeft Helmond zelf ook een naam hoog te houden. Vanuit de plaatselijke vereniging Difesa Sports maken onder andere Maartje Gubbels, Jorg Gubbels en Vincent Ha deel uit van de nationale selectie. De organisatie van het toernooi is in handen van 'master' Willy van de Mortel, samen met een hele groep vrijwilligers. Hij is ook trainer/coach van de Helmondse taekwondoclub. Zelf is Willy van de Mortel in het bezit van de 8e Dan.

Locatie
Van de Mortel over de nieuwe locatie: "Een mooie grote sporthal met een luxe hotel er aan vast en daarbij opgeteld faciliteiten als wellness, bowling en restaurant, dit was het beste wat ons kon overkomen. Deelnemers, scheidsrechters, bezoekers kunnen gebruik maken van alle extra's. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden op maar liefst tien velden. De organisatie en City Resort Helmond zijn er helemaal klaar voor en dat geldt niet in het minst voor de deelnemers!"

Het City Resort Helmond ligt aan de Scheepsboulevard 2 in Helmond. Meer info:

www.open-dutch.nl

Meer berichten