Helmond Sportdoelman Stijn van Gassel moedigt de leerlingen aan via videoboodschappen.
Helmond Sportdoelman Stijn van Gassel moedigt de leerlingen aan via videoboodschappen. (Foto: )

Scoor een Boek! trapt vandaag af

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek!' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

HELMOND - Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Het doel van Scoor een Boek! is om dit te bereiken. In de komende 10 weken gaan ruim 1.700 leerlingen van 39 basisscholen zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel. Maar ook thuis kan het hele gezin meedoen aan Scoor een Boek!-thuiseditie.

Aftrappen
Donderdag 17 januari trapt het Scoor een Boek! seizoen af op basisschool De Vlier in Helmond. Zo'n 80 leerlingen geven samen met Stijn van Gassel en burgemeester Elly Blanksma het fluitsignaal voor de start. Maar dat is niet alles, na de aftrap reizen de leerlingen als ware voetballers met de spelersbus van Helmond Sport af naar het stadion voor een rondleiding.

Over 5 weken is het rust, dan wordt de tussenstand bekend. Na 10 weken boeken scoren, is het tijd om te scoren op het voetbalveld. In samenwerking met JIBB en Leef! wordt het project afgesloten met een sportief feestje in het stadion van Helmond Sport. Daar wordt ook de eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben alle leerlingen samen gelezen?

Thuis scoren
Het hele gezin kan meedoen. In de Bibliotheek van Asten, Deurne, Helmond en Someren kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald. Is er thuis een boek, krant of tijdschrift (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. De deelnemende gezinnen maken kans op wedstrijdkaarten van Helmond Sport.

Er kan zelfs gescoord worden in de bieb! Kom gratis lezen en bewegen in de bibliotheek in de Scoor-week van 20 tot en met 24 februari. Spelers van Helmond Sport dagen kinderen uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Inschrijven kan via:

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Meer berichten