Voorzitter Gertjan Aarts reikte de cheques uit. Foto: Knoops Fotografie.
Voorzitter Gertjan Aarts reikte de cheques uit. Foto: Knoops Fotografie. (Knoops Fotografie)

Cheques voor 7 maatschappelijke doelen

Het veertiende Nieuwjaarsconcert Helmond georganiseerd door Stichting Helmond Ontvangt-Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) was zondag 13 januari met bijna 600 gasten en sponsoren weer een groot succes. Zeven Helmondse maatschappelijke organisaties ontvingen na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond ieder een cheque.

HELMOND - CoderDojo Helmond zet zich in om kennis en vaardigheden van jongeren te verbreden op het gebied van informatietechnologie en ontvangt 6200 euro voor aanschaf van duurzame materialen. Inloophuis De Cirkel ondersteunt patiënten en hun naasten in het omgaan met de ziekte kanker en gaat 5000 euro besteden aan de verbouwing van de zolder voor meer gespreks- en groepsruimtes. Stichting Ouders en Jeugdzorg bemiddelt in samenwerking tussen ouders en jeugdbeschermers; voor diverse apparatuur voor ICT, telefoon en presentatietechniek is nu 6500 euro beschikbaar. Nei Skoen richt zich op het creëren van nieuwe kansen voor mensen die kampen met tegenslagen en met beperkingen leven. Met de gift van 5100 euro schaft Nei Skoen ICT-apparatuur, software en opnameapparatuur aan. Ruilwinkel Humanitas Helmond ondersteunt mensen bij het leren omgaan met armoede en met leren opvoeden. Zij gaan 5500 euro gebruiken voor de Fietswerkplaats. Als verrassing kregen Minorfeesten en Stadshobbycentrum Het Baken samen een cheque van 3500 euro. Dit geld gebruiken zij om een catwalk en een dj-booth te maken ten behoeve van de organisatie van frisfeesten voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Ook Praktijkschool De Korenaer kreeg een verrassingscheque ter waarde van 3000 euro om 10 schoolfietsen aan te schaffen.

Stichting Helmond Ontvangt-Helmond Geeft organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 14e keer. Intercontinental Ensemble, een Amsterdams kamermuziek ensemble, speelde samen met Nomads, een Flamenco Ensemble, dit Spaans getinte Nieuwjaarsconcert. In de sfeervolle 'concertzaal' / aula van het Helmondse ROC Ter AA traden ook Felipe Gallegos (tenor) en Jessica Achten (flamencodans) op.

In haar speech benadrukte burgemeester Elly Blanksma het belang om samen bij te dragen aan een nog mooier Helmond, waarin iedereen kan wonen, leven en zich prettig voelen. De maatschappelijke organisaties die zondag een cheque ontvingen, dragen echt bij aan het toekomstperspectief van zoveel inwoners van Helmond.

Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt-Helmond Geeft benoemde de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, 'the place to be' in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke en culturele doelen financieel te ondersteunen. Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk.

Meer berichten