De gemeente Helmond en het IVN zoeken mensen die een Tiny Forest willen helpen aanleggen.
De gemeente Helmond en het IVN zoeken mensen die een Tiny Forest willen helpen aanleggen. (Foto: )

Initiatiefnemers voor Tiny Forest gezocht

Helmond – IVN en gemeente Helmond willen samen in 2019 twee Tiny Forests aanplanten. Daarvoor zoeken de partijen enthousiaste inwoners, scholen of bedrijven die als initiatiefnemer het minibos (mee) willen aanleggen en adopteren. De werving hiervoor is vandaag gestart.

Om een Tiny Forest aan te kunnen leggen is er een enthousiaste initiatiefnemer nodig; een buurtbewoner, een school of een bedrijf. Elke initiatiefnemer heeft een team nodig van 3-5 personen. De initiatiefnemer wordt ondersteund door iemand van de gemeente en een IVN-projectleider. De laatste helpt de initiatiefnemer met het hele proces zoals het organiseren van een startbijeenkomst, de locatiekeuze en de samenwerking met buurt en school. Als de initiatiefnemer een school of kinderopvang betreft die graag een minibos willen aanplanten en adopteren, dan wordt hulp geboden om het Tiny Forest te gebruiken voor buitenlessen en andere activiteiten.

Aanmelden als initiatiefnemer kan tot 10 februari 2019. Uiterlijk 28 februari worden de geselecteerde initiatiefnemers bekend gemaakt. Aanmelden kan via:

www.helmond.nl/tinyforest

Meer berichten