Het grootste deel van het koor dat de Top2000 kerkdienst verzorgt. De leeftijd van de koorleden ligt tussen 12 en 78 jaar.
Het grootste deel van het koor dat de Top2000 kerkdienst verzorgt. De leeftijd van de koorleden ligt tussen 12 en 78 jaar. (Foto: )

Top2000 kerkdienst in de kapel van het Elkerliek

HELMOND - Op zondag 20 januari om 15.30 uur is er een bijzondere oecumenische kerkdienst in de Lambertuskapel op het terrein van het Elkerliek Ziekenhuis.

Na intensieve gesprekken vooraf met Ds. Corine Beeuwkes-van Ede, Kerkelijk werker Pieter Flach, Pastoor John van de Laar, Pastor Ton Schepens en het zoeken naar beschikbare muziek samen met Ad Brouwers van de Band4you, kwam er eind september een oproep in krant en via Facebook, waarop zeer veel aanmeldingen binnenkwamen. Het projectkoor met ruim 50 leden studeert sinds november 10 nummers in uit de Top 2000 hitlijst; So incredible van Ilse de Lange, Home van Dotan, A kind of magic van Queen, maar ook Vluchten kan niet meer van Frans Halsema en Jenny Arean en Stil in mij van Dik Hout. Het thema van de dienst is : 'Ik ook van jou'. Ds. Beeuwkes: "Het kan een mooie kennismaking worden voor mensen die niets met de kerk hebben, maar uiteraard ook een andere beleving voor de trouwe kerkganger: Popmuziek die de kerkelijke boodschap ondersteunt!" Het koor staat onder leiding van Arjan Mooij, die deze taak na de eerste 5 repetities heeft overgenomen van Marjan Vree-Quist in verband met haar ziekte.

De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden als bijdrage aan de onkosten.

Meer berichten