Freerunning. Foto: Deamer Media Design
Freerunning. Foto: Deamer Media Design (Foto: Deamer Media Design)

UrbanMatterz Sports Indoor Edition

In de parkeergarage bij We-Jump en Kidsplaza vindt zondag 17 februari de allereerste UrbanMatterz Sports Indoor Edition plaats. Door de slechte weeromstandigheden tijdens het UrbanMatterz festival afgelopen september, heeft de organisatie gezocht naar een alternatief voor sportief Helmond. Samen met een aantal partners wordt daarom dit nieuwe, gratis toegankelijke event georganiseerd voor alle (urban) sportliefhebbers.

HELMOND - Urban Sports voeren de boventoon deze dag. Denk hierbij aan; BMX, freerunning, breakdance, steps, skateboarden, skaten, trampoline tricking en straatvoetbal. Er is volop ruimte om de sporten vrij te beoefenen of er kennis mee te maken. Op speciale tijden geven ervaren trainers korte, maar krachtige, gratis workshops. Daarnaast worden er ook demo's gegeven worden bij de diverse sporten én zijn er shows van dance crews van Unity Eight. De sportaanbieders die op deze dag hun skills laten zien en de workshops begeleiden zijn: We-Jump, Unity Eight, Commit Freerun, 040BMXPARK, Tienerhuis en JIBB Helmond.

Voor wie
Deelname aan de workshops staat open voor iedereen van 4-18 jaar, voor beginners en gevorderden. Jongere kinderen en volwassenen zijn uiteraard ook welkom. Voor iedereen is het Indoor event gratis toegankelijk.

Aanmelden workshops

De workshops zijn gratis, maar je moet hiervoor wél even vooraf aanmelden via www.jibbhelmond.nl. Er is een maximum aantal deelnemers per workshop. Aanmelden kan vanaf maandag 14 januari.

Waar en wanneer
UrbanMatterz Sports Indoor Edition vindt plaats op zondag 17 februari in de parkeergarage van We-Jump en Kidsplaza aan de 2e Indumaweg 7 in Helmond en is geopend van 12.30-17.30 uur.

Publiekstrekkers
Breakdance is altijd een van de publiekstrekkers tijdens de UrbanMatterz Festivals de laatste jaren. Op hoog niveau zijn er battles geweest tijdens de festivals, maar ook jong talent krijgt de kans en podium om hun kunsten te laten zien.
BMX is ook al jaren een vaste prik op de evenementen van UrbanMatterz. Met een BMX fiets losgaan op vette onderdelen, binnen of buiten, alles is mogelijk bij deze sport. Er zijn in Helmond twee outdoor banen voor BMX in Brandevoort en Helmond Noord. Ook bij UrbanMatterz Indoor is er de mogelijkheid om onder begeleiding kennis te maken met deze sport door professionals van het Tienerhuis en 040BMXPARK. De volgende obstakels zullen op UrbanMatterz Indoor geplaatst worden: 4 x bank to bank, 4x rollers, 1x ledge, 2x rail. Het is zelfs mogelijk om op het evenement zelf materiaal te lenen. Een eigen fiets, step, skates of skateboard meenemen is natuurlijk mogelijk.

Meer informatie: https://jibbhelmond.nl/urban-matterz-indoor-2019/

Meer berichten