Brabanders praten met elkaar over de toekomst van voedsel. Foto: Hans Niezen.
Brabanders praten met elkaar over de toekomst van voedsel. Foto: Hans Niezen. (Foto: hans niezen)

Brabanders praten over de toekomst van voedsel

REGIO - De provincie Noord-Brabant houdt dinsdag 19 februari de allereerste Voedsel1000; een bijeenkomst voor Brabanders die samen het Voedselbesluit gaan opstellen. Met elkaar gaan ze in gesprek over de toekomst van het voedselsysteem. Iedereen mag zich aanmelden. Door middel van loting zullen de deelnemers bepaald worden.
De Voedsel1000 is een vrije plek voor Brabanders om in gesprek te gaan over het voedselsysteem in Noord-Brabant. Inwoners, professionals en overheid komen samen om onderwerpen die zij belangrijk vinden met elkaar te bespreken. Samen proberen ze tot ideeën en oplossingen te komen, die bij kunnen dragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem.
Waarom de Voedsel1000? De voedselsector is een belangrijke economie en creëert veel werkgelegenheid. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor de dieren en voor het milieu? Een simpel antwoord is er niet voor deze belangrijke vragen. Daarom organiseert de provincie Noord-Brabant de Voedsel1000.
Meer informatie is te vinden op onderstaande website. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden.

www.voedsel1000.nl

Meer berichten