Foto:

Theaterconcert Anneke van Giersbergen

HELMOND - In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium met metalpioniers The Gathering. Ze kreeg vrijwel direct wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is ze altijd grenzen blijven verkennen. Met haar kraakheldere stem betovert ze zowel liefhebbers van akoestische luisterliedjes als metalheads. In al die jaren trad Anneke op in ruim veertig landen en nog steeds geniet ze van het onderweg zijn.

Nu vat Anneke van Giersbergen alle humor, hectiek en herinneringen rond haar muzikale wereldreis samen in prachtige anekdotes en akoestische versies uit haar repertoire. De rockzangeres verlegt nog steeds grenzen met haar wendbare en glasheldere stem, die even gemakkelijk metalheads raakt als fans van intieme luisterliedjes. 'Inchecken' wordt voor trouwe fans een feest van herkenning, voor nieuw publiek een ontmoeting met een van de mooiste stemmen van Nederland.

Dit is niet de eerste keer dat Giersbergen Het Speelhuis bezoekt. Donderdag 27 september stond ze op het podium tijdens de officiële opening. Begeleid door Kamerata Zuid zong ze samen met Gerard van Maasakkers het nummer 'As ge ooit'.

Anneke brengt haar theaterconcert op woensdag 16 januari om 20.15 uur in Het Speelhuis. Meer info en kaarten:
www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten