Peggy van Vijfeijken krijgt het beeldje uit handen van Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Foto: Henk van Esch.
Peggy van Vijfeijken krijgt het beeldje uit handen van Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Foto: Henk van Esch. (Foto: Henk van Esch)

Peggy en Vivienne zijn 'Brabander van het Jaar'

Peggy van de Vijfeijken en Vivienne van Leuken uit Helmond zijn gekozen tot Brabander(s) van het Jaar 2018. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Kasteel Heeswijk. Peggy en Vivienne hebben samen Stichting VIPE opgericht. Daarmee geven ze gratis pruiken en haarstukken aan mensen die door ziekte hun haar verliezen.

Het idee om pruiken uit te lenen kwam van Peggy. Eerst werd haar vader ziek, toen haar zusje en daarna haar moeder. Ze maakte van heel dichtbij mee hoe zwaar het voor mensen is als ze hun haar kwijt raken. Peggy: "Er zijn veel mensen die een pruik of haarwerk hebben liggen die er niets meer mee doen. Maar je gooit het niet zomaar weg, het heeft toch een waarde of emotie. Ik dacht, ik ga die inzamelen, reinigen en modelleren. En daarna geef ik ze gratis weg aan mensen die dat hard nodig hebben."

Inmiddels hebben ze al meer dan 800 pruiken en haarwerken om uit te lenen. Vivienne: "Als ze hier komen en ze krijgen zomaar een pruik van ons, degene die zij graag willen, dan verdwijnt het verdriet even naar de achtergrond. Dan klopt alles."

Tien genomineerden
Er waren tien mensen genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar 2018. Daar kon de afgelopen weken op gestemd worden. Er kwamen duizenden stemmen binnen en de meeste mensen kozen dus voor Peggy en Vivienne.

Peggy van Vijfeijken is ook genomineerd voor de titel "Helmonder van het Jaar'. Wie dit wordt, is maandagavond  januari bekend.

Meer informatie: omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar 

Meer berichten