Bij RKSV Mierlo-Hout hebben zich al 24 belangstellenden gemeld. Foto: Romy Chatrou-van der Sande.
Bij RKSV Mierlo-Hout hebben zich al 24 belangstellenden gemeld. Foto: Romy Chatrou-van der Sande. (Foto: Romy Chatrou - van der Sande)

Walking Football is gezond én sociaal

Er zijn voor álle Helmonders, van jong tot oud. Dat is het idee van RKSV Mierlo-Hout. En daarom introduceerde de voetbalclub Walking Football: voetbal voor senioren. 24 gegadigden uit heel de stad hebben zich aangemeld en binnen 2 jaar wil de club vijftig deelnemers op het veld hebben.

HELMOND - De coach van Stichting JIBB staat enthousiast instructies te geven op het veld. De spelers zetten zich voor de volle 100 procent in. Dat voetbal leuk is voor élke leeftijdscategorie, blijkt als je een blik op het veld werpt. Ton Diris kijkt toe. "Tijdens de vergaderingen voor ons 100-jarig jubileum kwam de wens naar voren om binnen onze club ook voor senioren, voetbal aan te bieden. We hebben dat als jubileumcommissie opgepakt."

De professionele trainer staat de komende 2 jaar op het veld. "Zo geven we onszelf de tijd om eigen mensen op te leiden en ook in de toekomst voetbal aan deze doelgroep aan te bieden." De deelnemers worden lid van de KNVB en lid van de club. "Omgerekend betalen ze zo'n 2 euro per keer en zo houden we de drempel laag." Inmiddels is er een groep van ruim 20 man (en vrouw!) actief op de voetbalvelden.

Naast het sportieve aspect, speelt ook het sociale een grote rol. "Sowieso gaat het altijd door, weer of geen weer. Vandaag regent het hard en staat iedereen gewoon op het veld, chapeau! Maar als het echt niet door kan gaan door het weer, kunnen we altijd nog lekker een stuk gaan wandelen, bijvoorbeeld. De donderdag staat gewoon vast. Daarnaast drinken we altijd een kop koffie achteraf en kunnen we ook bijvoorbeeld een lezing over gezondheid inplannen."
De reacties van de deelnemers zijn positief. "Ze moeten wel even wennen aan de insteek van Walking Football, je moet echt niet gaan rennen of hard aanzetten. Daardoor ontstonden ook wat blessures en de trainer is daar nu ook heel scherp op. Als iedereen het eenmaal doorheeft, gaat het ook goed." Laatst hoorde Ton het volgende: 'Een speler was twee weken niet geweest en zei: ik merk het echt. Ik ben dan minder fit en stram, ik moet echt elke week komen. Het gezondheidsvoordeel is dus duidelijk zichtbaar. Je wordt er echt fitter van!"

Ook in Helmond West

RKSV Mierlo-Hout is niet de enige vereniging die Walking Football aanbiedt. Ook in Helmond West is het voor senioren mogelijk om te voetballen. Deze groep voetbalt op dinsdagochtend op Sportpark Houtsdonk. Aanmelden kan via: kristianvandennouwlant@jibbhelmond.nl

Op 20 januari 2019 bestaat RKSV Mierlo-Hout 100 jaar. Er staat een feestjaar op het programma. Van robotvoetbal en kamperen op de middenstip, tot een damesvoetbaltoernooi. Meer informatie:

https://www.rksv-mierlo-hout.nl/2016/01/08/100-jaar-bestaan-rksv/

Meer berichten