Zaterdag 22 december komt de kerstman samen met zijn kerstelfen naar de weekmarkt.
Zaterdag 22 december komt de kerstman samen met zijn kerstelfen naar de weekmarkt. (Foto: )

Volop kerst op de weekmarkt in Helmond

Tot en met 6 januari vindt het evenement Schaatsen in Helmond op de Markt plaats. Op de zaterdagen bieden de ondernemers van de weekmarkt en de organisatoren van Schaatsen in Helmond hun bezoekers extra activiteiten aan.

HELMOND - In samenwerking met organisator Stichting Helmond City Events, Centrummanagement en de gemeente worden door de Stichting Marktpromotie Helmond op de marktdagen leuke acties en activiteiten georganiseerd. Iedere zaterdag is er iets anders te beleven. Eén van de activiteiten is een Elfkramentocht. Net als bij de beroemde Friese Elfstedentocht kunnen er stempels, of in dit geval stickers, verdiend worden. Bij een besteding van 2,50 euro op de weekmarkt krijgt de koper één sticker. Een volle kaart is goed voor een gratis entreebewijs voor de schaatsbaan. De volle spaarkaart kan men bij de kassa van Schaatsen in Helmond verruilen voor een entreebewijs. De stickerkaarten zijn
verkrijgbaar bij Schaatsen in Helmond en bij de marktkramen.

Activiteiten

Zaterdag 15 december bezoekt een Kerstmannenlooporkest de weekmarkt en zondag 16 december is een heuse levende kerststal op de Markt te vinden mét een wenskoets.

De kerstman komt met zijn kerstelfen op zaterdag 22 december naar de markt. Die dag geeft ook een showkok een demonstratie op de Markt.

Nieuwjaarsdames

De Nieuwjaarsdames komen twee keer naar de weekmarkt. Zaterdag 29 december delen zij oliebollen uit. Een week later, zaterdag 5 januari komen zij alle bezoekers een heel heel gelukkig 2019 wensen, met een polaroidcamera zodat iedereen op de foto kan.

Wijziging weekmarkt

Om ruimte te maken voor de schaatsbaan is een deel van de Watermolenwal aan het marktterrein toegevoegd. Verberne Beenmode, De Dierelier Dierbenodigdheden, Weemers Kleinvak, Van Stiphout Dames- en Kindermode, Karim Byoux en Akbarzadeh zijn tijdelijk hier te vinden

Meer berichten