Sneeuw, kou en harde wind teisterde de Dickens Night in 2017. Foto: Jan Dijstelbloem.
Sneeuw, kou en harde wind teisterde de Dickens Night in 2017. Foto: Jan Dijstelbloem. (Foto: Jan Dijstelboem)

Dickensnight in Brandevoort

De 16e editie van de Dickensnight Brandevoort vindt plaats op zondag 16 december. Tussen 14.00-20.00 uur is een groot deel van Brandevoort in Dickensiaanse sferen gehuld.

HELMOND - Vorig jaar had het evenement veel last van sneeuw en wind en moest het eerder worden afgebroken dan gepland. Gelukkig is de organisatie van Dickensnight niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn ze er dit jaar weer met veel enthousiasme er tegenaan gegaan.

Ook dit jaar staat de markt voor de 16e keer vol van typetjes, koren, optredens en marktkramen met nostalgische spullen in de typische Victoriaanse stijl van Dickens. Ook de interne mens wordt uiteraard niet vergeten; op veel plekken is iets lekkers te eten of te drinken te vinden, uiteraard geheel en ook passend in de Dickensnight sfeer natuurlijk.

Deze 16e editie zijn de kleine Dickensianen niet vergeten. De nostalgische kermis van 2017 was een succes en keert dit jaar terug op het parkeerterrein bij de AH. De kermis zal samen met een aantal kramen sinds lange tijd weer bezit van de parkeerplaats achter Cafetaria Brandevoort nemen om daar weer een echte Dickensnight plek van te maken. In verband met Dickensnight zijn alle parkeerplaatsen rondom de AH, Cafetaria Brandevoort en Domino's vanaf zaterdag 15 december tot en met zondag 16 december afgesloten.

De sfeer van Dickensnight Brandevoort wordt bepaald door drie hoofdingrediënten: de aankleding, de koopwaar en het vermaak. Denk aan de koren die mooie Christmas Carols zingen, de norse Ebenezer Scrooge die over de markt wandelt en de muziekensembles die onder de markthal muziek maken.

Meer informatie
Op de website van de organisatie is alle informatie te vinden over wat, waar te doen is, bereikbaarheid, parkeren, optredens en veel meer: www.dickensnight.nl

Meer berichten