Trompettist, zanger/verteller Michael Varekamp. Foto:  Eric van Nieuwland- Eric van 't Groenewoud en Bruno Driessen
Trompettist, zanger/verteller Michael Varekamp. Foto: Eric van Nieuwland- Eric van 't Groenewoud en Bruno Driessen (Foto: Eric van Nieuwland- Eric van t Groenewoud en Bruno Driessen)

Win kaarten voor 'What a wonderful Christmas' met The Legends

HELMOND - De vraag was niet of The Legends ooit een kerstshow gingen maken, maar eerder wanneer. Zowel Burkens als Varekamp draaiden afzonderlijk van elkaar met enige regelmaat een gezellig kerstplaatje. Het was dan ook niet meer dan logisch dat na de eerdere succesvolle theatertours er ook een kerstprogramma zou volgen. De muzikale voorstelling 'What a Wonderful Christmas' neemt de bezoekers mee op een warme reis door Winter Wonderland. Varekamp vertelt dat er in de voorstelling verschillende kanten van kerst aan bod komen. "De feestelijke en uitbundige kant, soms met een knipoog, maar ook een meer serieuze kant en het familiegevoel dat bij kerst hoort." Speciale gast tijdens deze tournee is de voormalig songfestivaldeelneemster Esther Hart. "Zeg 'kerst' en je drukt automatisch op een knopje in iemands hoofd", vult Hart aan. "Dat is ook het mooie van dit soort dagen. Iedereen beleeft het op zijn eigen manier en heeft zijn of haar eigen speciale herinneringen." Varekamp blikt terug op zijn jeugdherinneringen: "Als kind speelde ik ieder jaar op eerste kerstdag in het bejaardentehuis van mijn oma. Ik vond het toen verschrikkelijk, maar achteraf gezien waren dat mijn allereerste optredens." Bang dat de show te zoetsappig zal worden zijn ze niet. Burkens vertelt dat de Amerikaanse kersthits van gerenommeerde componisten zijn die ook veel van het 'American Songbook' hebben geschreven. Varekamp vervolgt: "Kerst gemengd met blues en gospel, dat is een gouden combinatie."

Win kaarten!
Op dinsdag 18 december staat de muzikale voorstelling 'What a Wonderful Christmas!' in Het Speelhuis in Helmond. Wilt u ook bij deze show vol kersthits van Louis Armstrong, Nat King Cole en Frank Sinatra aanwezig zijn? Laat ons dan uw oudste of mooiste herinnering aan kerst weten, want wij mogen maar liefst 6 x 2 vrijkaarten weggeven!

Mail uiterlijk zondag 16 december uw herinnering naar: winactie@theaterspeelhuis.nl en wie weet ben jij er bij! De winnaars zullen op maandag 17 december bericht ontvangen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Meer berichten