Lampionnentocht en veel meer in Winterkasteel Helmond

De lampionnentocht is op 28 december en 4 januari.
De lampionnentocht is op 28 december en 4 januari. (Foto: )

HELMOND - Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 11 december tot en met 6 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel is sfeervol aangekleed met kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. En natuurlijk staat de wensboom er weer.

Er zijn vele activiteiten die geschikt zijn voor jong en oud. Verhalenverteller Gast Fantast vertelt de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in een prachtig ingerichte kasteelkamer. Kijk op de website om te zien wanneer hij precies aanwezig is. De Kerstman is op 2e Kerstdag, 26 december, in het Winterkasteel, tussen 14.00-16.00 uur voor een Ontmoet & Groet met de bezoekers.

Nieuw dit jaar is de lampionnentocht door het sfeervol verlichte Winterkasteel. Als de schemer invalt, komen de kinderen naar het kasteel waar zij van Gast Fantast een lampion krijgen. Na afloop is er voor iedereen kerstlekkers. De lampionnentocht is op vrijdagavond 28 december en 4 januari. Aanmelden kan via de website. Meelopen kost 5 euro.

Verder kunnen bezoekers op pad met de kasteelgidsen, een fotoshoot doen bij de arrenslee op het binnenplein, een speurtocht lopen door de kelder, er zijn middeleeuwse spellen en de speciale zoldertour doen.

Voor Winterkasteel Helmond geldt de reguliere entreeprijs, behalve bij gebruik van het combiticket dat alleen verkrijgbaar is voor kinderen t/m 12 jaar. Verder zijn de activiteiten gratis met uitzondering van de lampionnentocht. Kijk voor alle activiteiten, tijden en meer informatie op:

museumhelmond.nl

Meer berichten