Een blij verraste BMX-wereldkampioene Indy Scheepers met haar ouders en wethouder Dortmans, burgemeester Blanksma, jeugdburgemeester Pauline Ackermans en Leukste Leraar Jeroen Hermans. Foto: Idor van Duppen.
Een blij verraste BMX-wereldkampioene Indy Scheepers met haar ouders en wethouder Dortmans, burgemeester Blanksma, jeugdburgemeester Pauline Ackermans en Leukste Leraar Jeroen Hermans. Foto: Idor van Duppen. (Foto: Idor van Duppen)

Burgemeester reikt vier jeugdlintjes uit

Vorige week dinsdag vertrok een busje vanaf 't Cour in Helmond met de bedoeling vier jeugdige stadsgenoten eens te verrassen. En dat lukte. Net als bij de lintjesregen op Koningsdag waren er verraste en enigszins verbouwereerde gezichten te zien.

HELMOND – In het busje zat de adviescommissie die uit de nominaties de gelukkigen heeft gekozen die een jeugdlintje krijgen. Die commissie bestaat uit burgemeester Elly Blanksma, jeugdwethouder Cathalijne Dortmans, jeugdburgemeester Pauline Ackermans, en Leukste Leraar 2017 Jeroen Hermans. Daarnaast reisde de pers mee met het busje om verslag te doen.

Jolijn en Rens

Vanuit het centrum werd koers gezet naar de eerste halte in Brouwhuis. Aan de Rivierensingel kon burgemeester Blanksma meteen twee lintjes opspelden. Jolijn Thijssen en Rens Onzenoort werden in het zonnetje gezet vanwege hun inzet voor Kika. Zij maakten leeskussentjes die zij verkochten voor het goede doel. De overgebleven kussentjes hebben zij vervolgens aan het Maxima Medisch Centrum geschonken.

Indy Scheepers

Vervolgens vertrok het busje richting de Breedijk. Een verraste Indy Scheepers was hier de gelukkige. Zij ontving haar lintje voor haar sportprestaties: zij is Nederlands, Europees en wereldkampioene BMX bij de junioren. Alle gasten konden nog even nagenieten van haar prestaties toen haar vader de uitzending van Studio Sport over het WK liet zien.

Liv Tempelaars

Voor de laatste stopplaats reed het busje in noordelijke richting. In Mierlo-Hout was de halte in de Pastoor van de Venstraat. Een verraste Live Tempelaars opende de deur voor de burgemeester. Zij kreeg een lintje opgespeld voor haar muzikale prestaties op de viool. Zij won de aanmoedigingsprijs bij de Orion Classic Awards, de eerste wedstrijd waaraan zij meedeed. Liv volgt een talentenprogramma van het Conservatorium in Tilburg (Young Musicians Academy).

Alle gedecoreerden ontvingen naast het lintje zelf, een oorkonde uit handen van de wethouder en een bos bloemen van de Leukste Leraar. Jeugdburgemeester Pauline Ackermans bood de jeugdige lintjesdragers champagne aan, alcoholvrij natuurlijk.

Trotse burgemeester

Burgemeester Elly Blanksma is erg trots op de prestaties die deze inwoners van Helmond al op zo jeugdige leeftijd hebben neergezet en op de voorbeeldfunctie die zij hebben voor anderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden