Christianne Muusers geeft een lezing waarbij ook geproefd kan worden. Foto: Peter Putters.
Christianne Muusers geeft een lezing waarbij ook geproefd kan worden. Foto: Peter Putters. (Foto: Peter Putters)

Luisteren en proeven bij lezing in bieb

MIERLO - Elk jaar in november vieren de bibliotheken Nederland Leest. Met boeken en activiteiten rond een thema. Dit jaar is het thema: voedsel. In bibliotheek Mierlo staat op dinsdag 27 november om 19.30 uur een lezing met proeverij geprogrammeerd. Onder leiding van Christianne Muusers, schrijfster, blogger, recensent en kenner van oude en nieuwe receptuur en kooktechnieken.
In deze lezing vertelt Christianne Muusers over de diverse huishoudelijke (en industriële) technieken van voedsel bewaren. Ze bespreekt oude methodes om te conserveren, maar legt ook uit hoe je tegenwoordig, zelf, op een makkelijke manier kunt conserveren. Natuurlijk komen ook de 'vergeten groenten' aan bod én er mag geproefd worden!

Christianne Muusers studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en specialiseerde zich in kookteksten. Van Middeleeuws tot de tijd tussen 1800 en 1900.

Kaarten à 5 euro zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van de ledenpas 2 euro korting.

www.bibliotheekdommeldal.nl

Meer berichten