Foto: Gerard Brands.
Foto: Gerard Brands. (Foto: Gerard Brands)

Feestavond Stadsleerbedrijf

45 deelnemers aan het Stadsleerbedrijf hebben het leertraject met succes afgerond. Tijdens een feestelijk moment ontving een groot deel van hen het certificaat uit handen van wethouder De Vries. "Al die mensen die ik vandaag een certificaat heb overhandigd, hebben een eerste stap gezet en zijn aan de slag gegaan bij het Stadsleerbedrijf. Ze zijn daar stuk voor stuk heel trots op. En ik ook! Ze doen mee, ontmoeten anderen en worden gewaardeerd. Dat is zó belangrijk! En het mooiste is: na de eerste stap volgen er meer. Een deel van de mensen gaat een opleiding volgen, een ander deel gaat opnieuw vrijwilligerswerk doen."

Het Stadsleerbedrijf heeft inmiddels meer dan 480 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Ook het aantal leeromgevingen wordt steeds groter. Deelnemers gaan naar een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals (taal)coaching. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.

Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals:

· Meehelpen met activiteiten voor ouderen of bij een disco-avond voor jongeren

· Meehelpen in de keuken of gastvrouw/heer zijn in een wijkhuis

· Helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum

· Onderhoud doen aan een speelplek of de skatebaan in de wijk

· Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen

Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere organisaties in Helmond.

Meer informatie
Iedereen die benieuwd is of het Stadsleerbedrijf iets voor hem of haar of voor een maatschappelijke instelling of vereniging kan betekenen, kan iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur terecht bij het inloopcafé van het Stadsleerbedrijf bij de LEVgroep. Meer informatie: www.stadsleerbedrijfhelmond.nl.

Meer berichten