Nog even wachten en dan zet Sinterklaas weer voet aan wal in Helmond. Foto: Jan Dijstelbloem.
Nog even wachten en dan zet Sinterklaas weer voet aan wal in Helmond. Foto: Jan Dijstelbloem. (Foto: Jan Dijstelboem)

Intocht Sinterklaas: hij is er bijna

Na een heel jaar wachten is het dan bijna zover. Zondag 18 november mag er weer luidkeels 'Zie ginds komt de stoomboot' gezongen worden. Sinterklaas zet met al zijn pieten rond 13.00 uur weer voet aan wal in Helmond.

HELMOND - Ook dit jaar arriveert de goedheiligman met zijn gevolg per stoomboot ter hoogte van Keyserinnedael, Kanaaldijk Noordoost 70. Bart & Theo hebben de wachtenden dan al opgewarmd voor de aankomst van Sinterklaas. Burgemeester Elly Blanksma ontvangt de Sint en zijn gevolg, spreekt hen toe en overhandigt officieel de sleutel van het kasteel aan Sinterklaas. Daarna klimt de Sint op zijn trouwe schimmel Amerigo en rijdt hij met zijn Pietengevolg, in een optocht naar de Markt.

De route van de optocht gaat van Keyserinnedael – richting Havenplein – Havenbrug linksaf – Kanaaldijk – Steenweg – Kromme Steenweg – onder Kasteel-Traverse door linksaf – na parkeergarage rechtsaf F.J. van Thielpark – Kasteelbrug – Kasteellaan richting Veestraatbrug – Veestraat en eindigt dan op de Markt.

Op de Markt neemt de Sint rond 14.00 uur plaats op zijn troon, waar hij de kinderen begroet, een handje geeft en hun verlanglijstjes en tekeningen in ontvangst neemt.

Kidz DJ en Bart & Theo zorgen voor de muzikale inkleuring van deze bijzondere middag en er zijn diverse optredens van onder andere de jongleer- en jumppieten, Nina & Nina, Dansschool Reniers en Clown Frenky. Daarnaast is er een nog een leuke verrassingsact. Rond 16.00 uur neemt Sinterklaas afscheid en vertrekt hij met zijn pieten naar Het Kasteel van Sinterklaas dat op dinsdag 20 november haar deuren opent.

Het Kasteel van Sinterklaas
De kaartjes voor Het Kasteel van Sinterklaas zijn donderdag 1 november in de verkoop gegaan en waren heel snel uitverkocht. Er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor Het Theater van Sinterklaas. Clown Frenky treedt dagelijks op met zijn show 'Frenky en de pepernotenpretlettershow' en Theater Anders met 'Castillo El Quinto' treedt op in de weekenden.

Voorterrein
Op het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas is veel vermaak voor jong en oud. Er zijn diverse optredens, Amerigo heeft een nieuwe stal gekregen, de Kadofabriek staat er net als De Smulwinkel van Sinterklaas, er is een draaimolen en er zijn veel oud-Hollandse spelletjes. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in De Fabriek waar de pieten druk zijn met het repareren en in elkaar zetten van vele cadeautjes. Op het voorterrein is ook het stationnetje van de Sint Expres waarmee iedereen een rondje door de binnenstad van Helmond kan rijden.

Kijk voor meer informatie op: www.hetkasteelvansinterklaas.nl

Meer berichten