Leon van der Zanden stopt met cabaret en speelt zijn laatste voorstelling in Het Speelhuis.
Leon van der Zanden stopt met cabaret en speelt zijn laatste voorstelling in Het Speelhuis. (Foto: )

Laatste show Leon van der Zanden

HELMOND - Na twintig jaar als cabaretier, na negen avondvullende shows in theaters in Nederland en België te hebben gespeeld, gaat Leon van der Zanden zich richten op nieuwe vormen. "Het optreden zit in mijn bloed, maar de rol van cabaretier laat ik nu achter me. Ik heb me er dankbaar door kunnen ontwikkelen in alles wat ik wilde, van stand up comedian tot theater-acteur. En nu speel ik een interactieve voorstelling waarin ik helemaal mezelf ben en die voelt als kroon op het werk. Dus voor nu is het klaar. Ruimte voor nieuwe vormen, ook buiten het theater."

Zoals elke voorstelling wordt ook deze opgenomen en ditmaal in het vernieuwde theater 'Het Speelhuis' in Helmond. "Hier ben ik geboren, heb ik nog kaartjes gescheurd en elke voorstelling mogen spelen. Het is altijd thuis komen. Vanzelfsprekend om hier de laatste show vast te leggen."

De opnames worden verzorgd door Omroep Brabant om het met Pasen 2019 uit te zenden. "Ook met Omroep Brabant heb ik zo'n bijzondere band. Naast 'Olifantendoders' en 'Leon in Afrika' hebben we samen de live-uitzending voor de V&D gedaan. Ik kijk er naar uit om weer samen te werken."

De opnames van Kameleon vinden plaats op dinsdag 20 november in Het Speelhuis in Helmond. Meer informatie en kaarten:
www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten