Sportpark de Braak waar het nieuwe zwembad komt. Foto: Ronald Otter.
Sportpark de Braak waar het nieuwe zwembad komt. Foto: Ronald Otter. (Foto: Ronald Otter)

Het nieuwe zwembad komt er, raad is akkoord

Opgelucht haalt Wim van den Heuvel voorzitter van de zwemvereniging Lutra adem. Eindelijk ging de gemeenteraad vorige week na een lange zitting akkoord met de begroting voor de bouw van een nieuw zwembad. Een mooiere en betere plek op het toekomstige MFSA terrein kon de vereniging zich niet wensen.

HELMOND - Hiermee voldoet de gemeente aan haar sportvisie; "bevorderen van mogelijkheden om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Helmond op een verantwoordelijke wijze te laten sporten en te bewegen, vanuit eigen interesse en omstandigheden". Gebaseerd op een leven lang sporten, bewegen met sterke sportverenigingen en een goede sport infrastructuur.

De bouw van een nieuw zwembad was hard nodig, gezien het huidige zwembad is gebouwd in begin jaren '60 en niet meer van deze tijd is. Het bad voldoet niet meer aan de hedendaagse kwaliteitseisen van hygiëne, veiligheid, toezicht, energiezuinigheid en consumentenverwachtingen. Daarnaast zijn er steeds meer risico's op technische mankementen, bedrijfsschade en zijn de kosten van onderhoud en energie erg hoog.

Zwemvereniging Lutra
Wim van den Heuvel: "Als zwemvereniging Lutra kijken we dan ook al jaren hiernaar uit. Het toekomstige zwembad gaat voldoen aan alle door NOC *NSF /KNZB gestelde eisen van de zwemdisciplines die de Helmondse zwemverenigingen hebben. We hebben diverse gesprekken gehad met de vorige wethouder van sport, Frans Stienen. Als zwemverenigingen hebben we aan het programma van eisen, onze bijdrage mogen leveren. Beleidsmedewerkster van sport mevrouw Stuivenvolt nodigden ons ook meteen uit als er nieuwe ontwikkelingen waren. Na de komst van projectmanager Alkema (Praja) belandde alles in een sneltreinvaart met een nieuw zwembad als resultaat. Lutra is erg blij maar het wordt een zwembad voor alle Helmonders, waar iedereen veel zwemplezier gaat beleven."

Meer berichten