Eerste 'Dag van de romantische muziek'

Elise Besemer is één van de optredende artiesten.
Elise Besemer is één van de optredende artiesten. (Foto: )

Lambertusconcerten Helmond en Het Speelhuis trekken samen op in de eerste 'dag van de romantisch muziek' in Helmond. Deze dag is op zondag 11 november.

HELMOND - Door de eeuwen heen was de liefde een grote inspiratiebron voor veel componisten en een geliefd onderwerp voor opera's, liederen en anderen werken. Op zondag 11 november 2018 wordt er door Stichting Lambertus Concerten en Het Speelhuis een hele dag aan gewijd. Samen bieden zij een sfeervol middagprogramma met diverse solisten en ensembles, geprogrammeerd door René Coolen (Stichting Lambertus Concerten, Helmonder van het jaar 2017) waar liefhebbers en nieuwsgierigen op eigen tempo van kunnen genieten.

In allerlei knusse ruimtes van het nieuwe Helmondse theater vinden tussen 12.30-18.00 uur korte concerten plaats. De bezoeker bepaalt zelf in welke volgorde de concerten bezocht worden of wanneer het tijd is voor drankje in het theatercafé.

In de Theaterzaal treedt onder andere de Portugese sopraan Mariana Pimenta op met een 5-koppig ensemble. De Foyer is het domein van de bekende violiste Elise Besemer. Ephraim van IJzerlooi en Maurice van Schoonhoven dompelen bezoekers in het Theatercafé onder in veelzijdig repertoire van onder andere Camille Saint-Saens en Gabriël Fauré. En Beate Loonstra verrast in de Pleinzaal. Tenslotte zullen talentvolle studenten van de Young Musicians Academy (Fontys Tilburg) de pauzes in het Theatercafé opluisteren met ingetogen performances.

Meer informatie
Deze eerste editie van de Dag van de Romantische Muziek is een samenwerking tussen Stichting Lambertus Concerten en Het Speelhuis. Zondag 11 november is de 'Dag' in het Speelhuis tussen 12.30-18.00 uur. Kaarten kosten 21,50 en zijn te koop via de website waar ook meer informatie te vinden is.

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten