De Italianen verzorgen de muzikale intermezzo's tijdens de brunch met Wim Daniëls.
De Italianen verzorgen de muzikale intermezzo's tijdens de brunch met Wim Daniëls. (Foto: Foto: )

Nieuw festival Eat & Read voor iedereen

Bibliotheek Helmond en de VVV houden zaterdag 3 en zondag 4 november het Eat & Read festival. Twee dagen lang is er voor jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur van alles te beleven in Bibliotheek Helmond. En het mooie is, de toegang is gratis.

HELMOND - Het Eat & Read festival sluit aan bij het Foodjaar 2018; in heel Brabant worden foodevenementen georganiseerd en in Helmond gebeurt dat in de Bibliotheek. De maand november staat bovendien bij Nederland Leest in het teken van voeding.

Op zaterdag 3 november zijn er diverse workshops en lezingen waarbij bezoekers bijvoorbeeld insecten en chocolade kunnen proeven, in een biercollege alles leren over diverse bieren, kinderen naar hartenlust traktaties leren maken, eigen bijzondere voedingsproducten bedenken, smakelijke smaken kunt ontdekken bij Mad Science en nog veel meer. Daarnaast geeft de GGD een lezing over gezonde kindervoeding, wordt er (in meerdere talen) voorgelezen in een voorleessalon met bijpassende hapjes en geeft de Tech Foodcampus ook nog diverse demonstraties. Het EDAH museum zorgt voor een bijzondere aankleding.

Zondag 4 november
Zondag 4 november is er een feestelijke zondagse brunch (van goei soep tot hemelse modder) met als bijzondere gast Wim Daniëls en muzikale intermezzo's van De Italianen. Voor de brunch (à 16,95 euro) moet vooraf ingeschreven worden. Voormalig stadsschrijver Benali vertelt over zijn boek Casa Benali, waarin Marokkaanse gerechten centraal staan. Aansluitend geeft kunsthistoricus dr. Ger Jacbos een lezing over eten in de kunst.

Workshops
Verspreid door de Bibliotheek zijn er op zondag ook weer diverse workshops; kunstwerken maken met eten,proeven van vergeten groenten bij de stand van de Stadstuin, restjessoep proeven bij Groen4life en bij de stand van het Pannenkoekschip een eigen pannenkoek ontwerpen en versieren. Het winnende ontwerp zal begin december bekend worden gemaakt, waarna deze een maand op de menukaart van het Pannenkoekschip komt, waarbij de winnaar deze met 6 personen mag komen proeven. Bij Blikkie de voorleesbus kunnen kinderen genieten van de smakelijkste verhalen.

Aanmelden
Voor sommige programmaonderdelen is het verstandig je vooraf aan te melden. Deelname is gratis. Check hiervoor het volledige programma op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/eat&read. Voor meer informatie en kaarten voor de brunch met Wim Daniëls, ga naar:

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/eat&read

Deelnemende partners zijn: VVV Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Lunch- en Leescafé De Bieb, Groen4Life, ChocolaDeCacaofabriek, GGD, Zorgboog, Tech Foodcampus, Edah Museum, Het Pannenkoekschip

Meer berichten