De bakkers zijn weer in actie te zien in het Jan Visser Museum.
De bakkers zijn weer in actie te zien in het Jan Visser Museum. (Foto: Picasa)

Pannenkoek- en brooddag

HELMOND - Het Jan Visser Museum houdt zondag 28 oktober een dag die in het teken staat van het bakken van pannenkoeken en brood. In het verleden op het platteland, lieten de bewoners hun zelf bereid deeg bakken in een gemeenschappelijk bakhuis. Traditioneel werd er één keer per week brood gebakken. Dit speciale vloerbrood wordt zondag 28 oktober gebakken.

Het museum biedt deze zondag ook een mooie herfstwandeling met een gids in een prachtig natuurgebied. De wandelingen zijn vanaf 13.00 uur en duren ongeveer drie kwartier tot een uur. Met deze wandeling loopt een enthousiaste IVN gids mee die de deelnemers ook meeneemt door natuurtuin de 'Robbert'.

Na deze wandeling kan iedereen, tegen een kleine vergoeding, een warme herfstpannenkoek of een lekkere kop soep eten. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, met het maken van een herfstversiering van kastanjes en eikels, of luisteren naar een verhaal in de vertelbus 'Blikkie' van de bibliotheek. Tijdens deze dag is het museum voor iedereen gratis toegankelijk.

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond nabij zwembad De Wissen.

Meer berichten