Jan Akkerman is een van de optredende artiesten.
Jan Akkerman is een van de optredende artiesten. (Foto: )

De blues neemt Helmond over

Bluesroute Helmond biedt 36 (inter)nationale top bluesbands verspreid over zo'n 13 locaties in in het centrum van de stad. Alle optredens zijn gratis bij te wonen. De bands komen uit Helmond, de regio, uit Nederland, de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten. Dit jaar kreeg de organisatie aanmeldingen om te spelen van bands van over heel de wereld, meer dan ooit. De veranderingen ten opzichte van de vorige Bluesroute zijn niet zo groot als andere jaren. "We kiezen dit jaar voor kwaliteit boven kwantiteit", aldus de organisatie.

Kleine aanpassingen
Er zijn dit jaar enkele kleine aanpassingen. Ten opzichte van 2017 is vooral de zaterdag stevig aangevuld met erg goede bluesbands en beginnen de eerste optredens al vroeg op de avond. Voor de bezoekers bieden de hotels en restaurants speciale bluesarrangementen en blues'happen' aan.

Verrassingen
Om Bluesroute Helmond verrassend te houden, doet de organisatie er alles aan om elk jaar een verrassing aan het programma toe te voegen. Dit jaar is dat de speciale bluesharmonicaworkshop met Mark Hummel (USA) op de donderdag voor de Bluesroute. Daarnaast is er eigen bluesbiertje.

Oktober
Het laatste weekend van oktober bevalt Bluesroute Helmond uitstekend. Vooral omdat het een maand is waarin veel minder gebeurt dan in de rest van het jaar. Dat dan één van de grotere bluesfestivals gehouden wordt in Helmond, is voor menig festivalganger een geschenk uit de hemel. Oktober biedt vaak ook nog prettig weer en de laatste jaren heeft Bluesroute Helmond daarvan mogen profiteren. Omdat dit geluk niet immer voort zal duren, is het prettig dat het ook nog koopzondag is in het centrum van Helmond.

Kenmerken
De belangrijkste kenmerken van Bluesroute Helmond: 36 bands uit binnen- en buitenland verspreid over 13 locaties die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Voor de bezoekers die niet willen of kunnen lopen, is er gratis vervoer tussen de locaties. Drie dagen bluesmuziek waarvan het programma in een gratis verkrijgbaar boekje staat en een aantal optredens op een buitenpodium.

De bands
Alle deelnemende bands vermelden is te veel van het goede maar een kleine selectie: Big Pete Blues Band, Jan Akkerman & Band, Ed & The Gators, Raymunda, Dave & The Bosses, Tiny Legs Tim, Livin' bLues Experience; Jay-Roon & The Loose Ends, Paardekooper, Gumbo & The Monk en nog heel veel meer.

Meer informatie
Alle informatie over de bands, podia en aanvangstijden, is te vinden op website: www.bluesroutehelmond.nl

Meer berichten