Het concept van Gluren bij de Buren; optredens van lokaal talent in de huiskamer. Foto: Maarten J. Eykman.
Het concept van Gluren bij de Buren; optredens van lokaal talent in de huiskamer. Foto: Maarten J. Eykman. (Foto: Maarten J. Eykman)

'Gluren bij de buren' in Helmondse huiskamers

Op zondag 10 februari 2019 vindt het nieuwe huiskamerfestival Gluren bij de Buren voor de eerste keer plaats in Helmond. Huiskamers en artiesten kunnen zich tot en met 30 november opgeven om mee te doen aan het festival.

HELMOND - Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Per huiskamer treedt 1 act of artiest op die 3 keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Tijdens Gluren bij de Buren komen buurtbewoners bij elkaar op de koffie om te genieten van intieme optredens van lokale artiesten. De optredens zijn gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Huiskamers gezocht
Gluren bij de Buren is op zoek naar Helmonders die deel willen uitmaken van het festival om er samen een groot succes van te maken. Dit kan van groot tot klein zijn en van flatje tot villa. De organisatie heeft als doel dat er in alle wijken van Helmond op 10 februari kan worden gegluurd.

Artiesten gezocht
Naast huiskamers is Gluren bij de Buren op zoek naar artiesten uit Helmond die hun talent willen verspreiden. Smartlap of jazz, kindertheater of poëzie, alles kan en alles mag. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Aanmelden
Verander je graag jouw huiskamer in een podium voor lokaal talent? Of sta je liever zelf tussen
de schuifdeuren? Aanmelden voor Gluren bij de Buren kan tot en met vrijdag 30 november via www.glurenbijdeburen.nl/helmond

Meer berichten