Samen met directeur Ruud Sliphorst, gaf Sarah een interview. Foto: Sietske Abelmann.
Samen met directeur Ruud Sliphorst, gaf Sarah een interview. Foto: Sietske Abelmann. (Foto: Sietske Abelmann)

Sarah (16): directeur voor een dag

Sarah uit Helmond was met haar familie aanwezig bij het Geef en Neem het ervan-weekend van Stichting Opkikker. Tijdens dit weekend kwam Sarah haar droom in vervulling: ze mocht een dag meelopen met directeur Ruud Sliphorst en voor een dag als het leven gaan als directeur van Stichting Opkikker. Hoe ze het vond? “Echt heel leuk!”

HELMOND - Als geen ander weet Sarah wat de impact van deze stichting is, ze is namelijk langdurig ziek en kreeg in 2014 samen met haar gezin een Opkikkerdag van de stichting aangeboden. Dit vond ze zo leuk dat ze ook direct besloot ambassadeur te worden. Door het ambassadeurschap dat de stichting aanbiedt, kan ze betrokken blijven en iets terugdoen voor andere zieke lotgenootjes, en dit doet ze zeker!

Sarah vindt het ontzettend gaaf wat directeur Ruud Sliphorst allemaal voor elkaar krijgt en wilde graag zien hoe hij dit doet, omdat ze zelf later ook wel een stichting zou willen beginnen. Vele aspecten van Ruud zijn werk komen naar voren tijdens een Opkikkerdag, dit is dan ook het moment dat Sarah met hem mee heeft gelopen.

De dag begon met de ontvangst van de Opkikkergezinnen langs de rode loper, hierna heeft ze samen Ruud het openingswoord gedaan. Omdat dit voor ongeveer 300 mensen was vond ze het wel spannend maar ging super goed. Hierna was het tijd om een relatie een rondleiding te geven tijdens de Opkikkerdag. Tussendoor moest er nog een interview voor een camera worden gegeven en aan het einde van de dag heeft ze nog wat op het podium gezegd en de zanger aangekondigd.

Het leukste van de dag vond ze dat ze mocht helpen met het openingswoord “vooral omdat je dat eigenlijk nooit doet en ook niet vaak ziet, dus dat was gewoon heel mooi”, aldus Sarah. Nu ze heeft gezien hoe het moet wil ze nog liever ook zelf zoiets gaan doen. Deze dag was dus een goeie inspiratie voor haar.

Stichting Opkikker

Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zet de stichting elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Alle medewerkers helpen met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwt Stichting Opkikker aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat bij de stichting iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen maken zij het verschil in de levens die extra kracht en energie nodig hebben.

www.opkikker.nl

Meer berichten