Gedeputeerde Anne-Marie Spierings aan tafel. Foto: Gabor Nijenhuis.
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings aan tafel. Foto: Gabor Nijenhuis. (Foto: Gabor Nijenhuis)

Anne-Marie Spierings eet mee in 100e buurkrachtbuurt

Vorige week maandag was gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, Anne-Marie Spierings, te gast bij de honderdste Buurkrachtbuurt van Noord-Brabant en tevens allereerste Buurkrachtbuurt van Helmond: Warande.

HELMOND - Het etentje vond plaats bij een van de initiatiefnemers thuis. Tijdens de avond werden over en weer ideeën en ervaringen uitgewisseld hoe Brabanders aan te zetten over te gaan tot energiebesparende maatregelen.

De doelstellingen van de Provincie zijn ambitieus, ze wil in 2050 energieneutraal zijn. Om dat te realiseren, moedigt de Provincie burgerinitiatieven aan. Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant met in haar portefeuille Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur: "De Provincie kan van alles bedenken, maar het wordt pas echt een succes als ideeën ook daadwerkelijk worden omarmd door zo veel mogelijk Brabanders. Hartstikke leuk om daarom aan te schuiven bij een etentje van Brabanders die actief bezig zijn hun buurt te verduurzamen en te horen wat hun plannen zijn."

Niet alleen de doelen van de Provincie zijn ambitieus, ook die van de initiatiefnemers van de Helmondse Buurkrachtbuurt Warande. Om te beginnen, zetten ze een isolatieactie op waarmee ze alle buurtbewoners willen aanmoedigen hun huis te isoleren. "Wij vinden het belangrijk om zelf en proactief een bijdrage te leveren op het gebied van energiebesparing. Door samen te werken, slaan we bovendien twee vliegen in een klap: met dezelfde moeite behalen we heel veel meer resultaat doordat we mensen in de buurt laten mee profiteren. En het is nog leuk ook om samen aan de slag te gaan!" aldus Hein van Oorschot, een van initiatiefnemers.

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Meer informatie: www.buurkracht.nl

Meer berichten