De grootste mosselpan (omvang 7 meter, doorsnede 2 meter) ter wereld staat bij de Sligro aan de Engelseweg. .
De grootste mosselpan (omvang 7 meter, doorsnede 2 meter) ter wereld staat bij de Sligro aan de Engelseweg. . (Foto: )

Al het moois van Brabant in Helmond

Helmond staat zondag 7 oktober zal Helmond weer helemaal in het teken van alle mooie dingen die Brabant te bieden heeft: cultuur, geschiedenis, taal maar vooral de streekproducten en de gezelligheid. Deze derde editie van het festival heeft als thema 'food'.

HELMOND - De opening van het festival is om 12.00 uur in de Gaviolizaal. Er zijn optredens van onder andere Thomas Pieters, Keiegalmers en Haw ut Hellemonds, die ook de presentatie verzorgt. De entree is gratis.

Kasteel Helmond
In Kasteel Helmond is een erfgoedcollege met het thema bier en zuivel. Het programma begint met een instaprondleiding van 13.30-14.30 uur. Het erfgoedcollege begint om 15.00 uur. Hiervoor moet ingeschreven worden en de kosten bedragen 5 euro.

Restaurants
Restaurant De Rozario en Restaurant Nastrium/Backyard bieden een speciaal arrangement aan, verdeeld in drie sessies tussen 12.00-17.00 uur.

Zorgtuinderij de Bundertjes
Bij Zorgtuinderij de Bundertjes is onder andere een biomarkt en een gezellige speurtocht speciaal voor de kinderen. Een aantal deelnemers zijn: banket Yvett en Hans Sanders die onder andere is gespecialiseerd in Duitse wijne. Ook het Helmondse familiebedrijf Ariza is aanwezig met biologische sapjes.

Cacaofabriek
Het restaurant van de Cacaofabriek verzorgt een Brabantse herfst barbecue op het buitenterrein. Ook is er een mooie prijs te winnen voor degene die kunnen raden welke ingrediënten er in de 'Ons Brabant Festival Bonbon' zitten.

City Resort Hotel
Bij City Resort Hotel Helmond zijn diverse promotie activiteiten plaatsvinden voor wellness, body treatment, massages en fitness en worden er demonstraties gegeven in de restaurant keuken met de Green Egg.

Alle informatie, tijden, inschrijving zijn te vinden op: www.onsbrabantfestival.nl

Meer berichten