Van links naar rechts Peggy van de Vijfeijken, Gerard van Hal, Aldi van Lierop en Vivienne van Leuken.
Van links naar rechts Peggy van de Vijfeijken, Gerard van Hal, Aldi van Lierop en Vivienne van Leuken. (Foto: )

'Met je handen in het haar'

'Met je handen in het haar en hoe je loslaat' is de titel van een bijzonder Helmonds boek dat mensen wil inspireren om van betekenis te zijn voor anderen. Wat begon met de persoonlijke woede en onmacht van kapster Peggy van de Vijfeijken is uitgegroeid tot een prachtig initiatief: stichting VIPE (Voor Ieder Persoon Eigen).

HELMOND - VIPE is ontstaan omdat er een behoefte is aan kwalitatieve pruiken voor iedereen. Door goede gebruikte pruiken te reinigen (de pruiken zijn gegarandeerd schoon volgens de RABC-normen) en modelleren, wordt deze behoefte vervuld. VIPE zegt hier zelf over: 'Een goede pruik is duur, ziek zijn is duur, voor steeds meer mensen wordt de toegang tot een kwalitatief medisch hulpmiddel (wat een pruik is) steeds lastiger.' De pruik is gratis voor degene die ze nodig heeft. De opbrengst van het boek gaat volledig naar de stichting.

Stichting VIPE is een voorbeeld van wat denken in mogelijkheden kan opleveren. De stichting drijft op het idee en de energie van Peggy van de Vijfeijken en de visie en leiding van Vivienne van Leuken.

In deel één vertelt Peggy openhartig over haar leven, de samenwerking met Vivienne en de weg naar VIPE. In deel twee vertelt een aantal van VIPE's steunpilaren en fans hoe en waarom zij bijdragen aan de groei en bloei van VIPE. Aldi van Lierop schreef het boek en Gerard van Hal maakte alle foto's voor het boek én was de gastheer tijdens de boekpresentatie.

Positief en helpend
Peggy: "Toen mijn vader kanker kreeg, heel ziek werd en strijdend stierf, had ik daar geen invloed op. Toen mijn zusje borstkanker bleek te hebben kon ik daar niets aan veranderen. Ook toen mijn moeder kanker kreeg, koos voor euthanasie en stierf, had ik daar geen invloed op. Waar ik in al die situaties wel wat over te zeggen had, was hoe ik er mee omging: zo positief en helpend mogelijk, met bewondering voor hun positiviteit. Positiviteit die mij weer hielp om sterk te blijven. Dankzij mijn positieve energie trek ik bijzondere mensen aan waarmee ik een aantal mooie projecten heb kunnen opzetten, zoals Knippen tegen Kanker bij Your Wish Kappers, Stichting VIPE en nu dit boek. Ik heb heel wat uren zitten praten met Aldi van Lierop die de opzet van het boek bedacht en alle teksten schreef. En via haar kwamen we bij Gerard van Hal terecht die de coverfoto en portretten in het boek heeft gemaakt. Het is prachtig geworden. We hopen er veel mensen mee te inspireren."

Te koop
'Met je handen in het haar' is kost 15 euro en is te koop bij onder andere boekhandel De Ganzenveer aan de Oude Aa (ook online), Primera De Luifel in W.C. De Bus en Boutique4MORE, De Plaetse 165 Brandevoort. Kijk voor meer informatie en verkooppunten op

http://vipepruiken.nl

Meer berichten