Orgel Vreten speelt om 22.30 uur hun slotact. Foto: Jaap de Waart.
Orgel Vreten speelt om 22.30 uur hun slotact. Foto: Jaap de Waart. (Foto: Jaap de Waart)

Proeven van cultuur tijdens 'De Nacht'

Het Speelhuis, Museum Helmond, Kunstkwartier, Bibliotheek Helmond-Peel en De Cacaofabriek organiseren voor de derde keer de Nacht van Cultuur. Deze nacht vindt elk jaar op een andere culturele locatie in Helmond plaats.

HELMOND - Op zaterdag 6 oktober, tussen 19.00-00.00 uur, opent Het Speelhuis de deuren om iedereen een voorproefje te geven van het culturele seizoen 2018-2019 in Helmond. Alle zalen van Het Speelhuis en het buitenplein zijn gevuld met muziek, theater, kinderworkshops, dans, voorleesmomenten en culinaire verrassingen. Van professioneel tot amateur en voor volwassenen tot kinderen. Alle workshops en activiteiten zijn uiteraard gratis toegankelijk.

Dit jaar werken ook andere organisaties uit Helmond mee om er een bijzondere nacht van te maken. Het publiek kan tijdens de Nacht van Cultuur bijvoorbeeld stemmen op de winnaar van de Jacques Vriens Cultuurprijs. De winnaar wordt om 19.10 uur bekend gemaakt. Gameliefhebbers kunnen oude computergames spelen op vintage computers van het HomeComputerMuseum. En bezoekers kunnen tussen 17.00-19.00 uur alvast in de stemming komen op de Steenweg met muziek, mode en kunst in en rondom de winkels.

Highlights
Het programma van de Nacht van Cultuur kent eigenlijk alleen maat highlights toch licht de organisatie er enkele uit. Zo is om 22.30 uur de slotact van 'Orgel Vreten'. Het gevecht tussen de orgels wordt dit keer grootser en gelaagder uitgevochten dan ooit

In de Theaterzaal spelen drie bands Anjobama, Off Key en Benth die onder leiding van bandcoach Paul Snoeren (Kunstkwartier) de zaal op de kop zetten. Maar er is meer zoals dansperformances van (T)Huis (kinder- en jongerengroep) en Feel it still (Commercial Jazz) van Kunstkwartier, workshops, de Knotsgekke Cultuurquiz, Helmond in 100 stukskes en Stadskunstenaar Thomas Pieters toont het kunstwerk HelMondiaal

De Nacht van Cultuur eindigt om 00.00 uur. Alle informatie omtrent het programma is te vinden op:

www.nachtvancultuur.nl

Meer berichten