Een scenefoto uit 'de Vervelende Bus'. Foto: Moon Saris.
Een scenefoto uit 'de Vervelende Bus'. Foto: Moon Saris. (Foto: Moon Saris)

Groot en klein straattheater

In het weekend van 28, 29 en 30 september wordt het Speelhuisplein omgetoverd tot knus festivalterrein. Op het plein is allerlei klein en groot straattheater te beleven: van intiem toneel tot spectaculaire acrobatiek, van urban dance tot poëzie.

HELMOND - Marloes Hakvoort, programmeur van Het Speelhuis, vertelt wat haar favorieten zijn.

Servaes Nelissen
Servaes Nelissen kruipt voor 'Beefteefjes' in de huid van dierentolk Renate Schoep. Dierenvrienden zijn welkom in haar mobiele praktijk op het pleinfestival. Vorig seizoen stond Nelissen samen met Ilse Warringa (juf Ank uit de Luizenmoeder) op de planken met de succesvolle komedie Popje, hou je muil!. Hakvoort: ''Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mix van toneel, cabaret, poppenspel en mime.''

Zomaargasten
Schuif aan in de studio van Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn, waar zij met beeld- en muziekfragmenten de mooiste verhalen boven tafel proberen te krijgen. Met 100% onbekende Nederlanders. ''Zomaargasten is een monumentje voor de gewone mens. Het was dé hit van de afgelopen zomerfestivals", vertelt Marloes.

Duivenstront
In een Nederlandse Vinex-wijk wonen drie totaal eenzame buurvrouwen die elkaar nauwlettend in de gaten houden. Elk wanhopig op zoek naar contact, maar niet in staat om een normaal praatje te beginnen. Lukt het de nieuwe bewoonster om te voorkomen dat hun eenzaamheid uitmondt in een regelrechte burenoorlog? Volgens Hakvoort 'een hilarische voorstelling'.

Kasper van der Laan
Hakvoort: ''Kasper is van alle markten thuis: comedian, cabaretier, tekstschrijver, lid van Comedytrain én winnaar van de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2018. Hij heeft een bijzonder gevoel voor humor en verrast met zijn ongrijpbare persoonlijkheid.''

Kluizelaar 2+
Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel. "Een hele bijzondere kindervoorstelling die echt geschikt is voor alle leeftijden."

De Vervelende Bus 4+
Ga mee met de Vervelende Bus, een filmisch en muzikaal spektakel waarin fantasie en tijd de hoofdrol spelen. Marloes: ''De Vervelende Bus is een ware belevenis voor de toeschouwer. Niet in de laatste plaats omdat de fantasierijke voorstelling zich letterlijk in een bus afspeelt! Deze voorstelling verrast iedereen met animatie, theater, film en beweegbare elementen.''

Het pleinfestival is geschikt voor jong en oud en heeft op (bijna) elk tijdstip wat te bieden. Voorstellingen zijn van tevoren te boeken, maar het evenement is ook prima op de bonnefooi te bezoeken. Het totaalaanbod, speeldata en prijzen staan op:
www.theaterspeelhuis.nl.

Meer berichten