Breakdance battle tijdens Urban Matterz. Foto: Deamer.
Breakdance battle tijdens Urban Matterz. Foto: Deamer. (Foto: Deamer)

Hiphop meets Helmond tijdens Urban Matterz

Urban Matterz is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de stad. Tijdens het weekend van 22 en 23 september, bruist het in en rondom de Cacaofabriek van de activiteiten. Het succes van Urban Matterz zit hem vooral in de combinatie jeugd, cultuur, muziek en sport met een laagdrempelige - veelal gratis - toegang.

HELMOND - Naast de standup dance battles (met internationale deelname), live graffiti demo's en de opening van de internationale groepsexpositie 'A New York State of Mind' op zaterdag, vinden zondag Breakdance battles, NK beatbox en de Urban Sports plaats. Het sportaanbod varieert van Suppen tot Freerun, BMX, Steps/Skate/Skateboard, Basketball, Straatvoetbal en Panna. Een 30 meter lange Pumptrack voor BMX en Step completeert het aanbod. Nieuw dit jaar zijn Calisthenics en honk-en softbal.

Old School HipHop Concert

Zaterdag 22 september is de dag van het Oldschool Hiphop Concert, een ode aan de grondleggers van de HipHop. In de line-up staan legendarische oldschool giganten: Roxanne Shante samen met The Jungle Brothers, Schoolly D & dj Code Money, dj Bass en L-Rock (D.A.M.N.), All Star Fresh en MC Pryme (King Bee, bekend van de hit Back by dope demand). De zaal gaat open om 19.00 uur en de entree is 25 euro. Kaarten via de ticketshop van de Cacaofabriek.

Gratis

Met uitzondering van de 2 speciale concerten, is het hele festival gratis toegankelijk. Voor de organisatie is dat erg belangrijk. "We willen niemand uitsluiten,iedereen moet Urban art, sports, music & culture kunnen ervaren en beleven. We hebben een groep prachtige sponsoren, maar het is elk jaar weer een hele uitdaging om de begroting rond te krijgen. We zijn altijd weer op zoek naar nieuwe partijen die ons kunnen ondersteunen. Volgend jaar vieren we ons eerste lustrum. Dan willen we nóg groter uitpakken en dat betekent dat we een ruimere begroting nodig hebben."

Meer berichten