Tikgroep Phileutonia verzorgt om 13.30 uur een optreden op het podium tijdens Carat Kids Special Sunday.
Tikgroep Phileutonia verzorgt om 13.30 uur een optreden op het podium tijdens Carat Kids Special Sunday. (Foto: )

Carat Kids Special Sunday

In het 24e jaar van haar bestaan geeft Caratconcerten ruim baan aan de jeugd. Voor de eerste keer in haar geschiedenis organiseert Caratconcerten een middag speciaal voor en door kinderen. Onder de naam Carat Kids Special Sunday zijn het op zondag 9 september vooral kinderen die het podium zullen betreden om hun kunnen te laten horen én zien.

HELMOND - Bezoekers kunnen genieten van onder andere ballet, streetdance, twirl, de tikgroep van KSH Phileutonia, maar ook van een drie kwartier durende musical.
Het programma begint om 12.00 uur met de nieuwe jeugdkapel van Phileutonia, Applause.

Twirlvereniging Imagination Twirl neemt een kwartier later het podium over voor een demonstratie.

De musical 'Spector- het beste zit van binnen' van KISI begint om half één. Stel je voor, iemand vraagt je: wat is je grootste wens? Wat is jouw droom voor je leven? Dat overkomt Erik, een blinde bedelaar. En de vrienden die hij onverwachts ontmoet, gaan hem helpen om die droom waar te maken.Erik twijfelt: zal het hem lukken?

Balletstudio Brandevoort laat om 13.15 uur zien dat het vooral om het plezier in dansen gaat.

De leden van de tikgroep van Phileutonia leren om samen te spelen en te luisteren naar elkaar wat zij om 13.30 uur laten horen. De Mini Kids van 3-5 jaar van Dansschool Reniers staan een kwartiertje later op het podium. Hierna volgt nog een optreden van Applause.

De Vrije School Peelland heeft een eigen kinderkoor. Zij zingen om 14.15 uur een kwartier waarna de twirlers van Imagination Twirl nog een keer laten zien wat ze allemaal kunnen wat Balletschool Brandevoort om 14.45 uur ook nog een keer doet. Dansschool Reniers geeft om 15.15 uur een tweede optreden.

Binderen speelt Brabantse folk, vrolijke feestmuziek en fraaie luisterliederen wat zij om 15.30 uur laten horen. Gevolgd door een derde optreden van Applause.

Voorleesbus Blikkie is deze middag ook in het Stadspark. En er is een stand van Kidz Krav Maga die een zelfverdedigingssysteem speciaal voor kinderen en tieners tussen de 6 en 17 jaar laten zien.

Meer berichten