Foto gemaakt tijdens een vorige editie van het event.
Foto gemaakt tijdens een vorige editie van het event. (Foto: )

Culinair genieten bij Brandefood

Zingende obers, heerlijke hamburgers, wereldse wijnen en kinderentertainment. De markthal in Brandevoort is in het weekend van 15 en 16 september het decor van de derde editie van Brandefood. Op zaterdag is er een pop-up restaurant, op zondag staat het foodtruck-festival onder de markthal op het programma. Richard Snel van de organisatie vertelt.

HELMOND - Foodtrucks zijn hot. "Tijdens een tripje naar Londen was ik onder de indruk van de overdekte markthallen waar je gezellig kon eten en drinken. Tijdens een foodtruckfestival kwam ik samen met mijn vrouw Jolanda, zoon Djon en zijn vriendin Irene op het idee om ook in Brandevoort tijdelijk zo'n foodhall in te richten", vertelt Richard. "De naam, een combinatie tussen Brandevoort en food, was snel geboren!"

De eerste editie was meteen een succes. Sterker nog, drie jaar geleden waren de meeste trucks al om 20.00 uur uitverkocht. "De deelnemers waren onder de indruk van de setting, midden in een woonwijk, onder een markante markthal." De familie die zelf al 15 jaar in de Veste woont, weet als geen ander hoe sfeervol het gebied is. "Het zijn de bezoekers die het evenement gezellig maken, wij faciliteren alleen maar. We willen met dit evenement de saamhorigheid binnen de wijk vergroten en dat lukt aardig." Nadat de familie de organisatie het eerste jaar grotendeels zelf op zich nam (met ondersteuning van Rooijakkers Party & Events, de wijkraad en BIA), is inmiddels een stichting opgericht.

15 en 16 september

Het event trapt dit jaar op 15 september af met het nieuwe pop-up restaurant (in samenwerking met Floris Raijmakers). "We serveren een 5-gangen diner, live bereid door twee chefs, met speciaal geselecteerde wijnen. Ook aan het entertainment (Pasta e Basta) hebben we gedacht! Ik denk dat de zingende obers, die allemaal studeren aan het conservatorium, echt indruk zullen maken."

Op 16 september van 13.00 tot 20.00 uur volgt het foodtruckfestival ,met 12 'signature dish foodtrucks'. "We selecteren op kwaliteit en originaliteit, op unieke en eerlijke producten." Zo kun je dit jaar de gare zwarte kip bestellen, roti recht uit het hart of black angus beef burgers. "Het leukste is om overal wat te halen en dan samen te delen: foodsharing. Zo maak je samen een culinaire wereldreis. De kinderen vermaken zich ondertussen door lekker voor het podium te gaan dansen of te springen op het springkussen. Ook kunnen ze een placemat inkleuren. Zo ontstaat een evenement voor iedereen die houdt van goed eten, lekker drinken en een ontspannen sfeer. Of je nu jong of oud bent. En nu de organisatie aardig staat, hoeven wij ook niet meer heel de dag te rennen en kunnen we er ook een zelf van genieten. Heerlijk!"

Kaarten voor het Pop-up restaurant (diner voor 49,50 euro) zijn te bestellen op www.brandefood.nl/culinair of telefonisch op 0492 - 553434 (tijdens kantooruren). Het event op zondag is gratis toegankelijk.

Meer berichten