Een beeld van de Brabantse Ballonfeesten van vorig jaar. Foto Frans Brzoskowski.
Een beeld van de Brabantse Ballonfeesten van vorig jaar. Foto Frans Brzoskowski. (Foto: Jan)

Grote en kleine ballonnen de lucht in

Sportpark Molenbroek in Gemert is zaterdag 1 en zondag 2 september het decor voor de 26e editie van de Brabantse Ballonfeesten. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers, die genieten van amusement, gezelligheid en vele hetelucht-ballonnen die het luchtruim kiezen.

GEMERT - Zowel zaterdag als zondag begint het programma om 17.00 uur. De entree is gratis en er is van alles te zien op het terrein. De meeste aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar de ballonnen, maar er is ook veel amusement: live-muziek, dansoptredens, een hapje en een drankje en springkussens voor de jeugd.

Tevens worden zogenoemde modelballonnen opgelaten. Deze exemplaren zijn een stuk kleiner dan de grote broers, maar erg leuk op te zien. Er is een inloopballon, waar mensen informatie kunnen opdoen over ballonnen en ballonvaren. Het bedrijf Orange Aircraft geeft demonstraties met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje, dat allerlei capriolen zal maken boven de velden van vv Gemert.

De organisatie van de Brabantse Ballonfeesten is in handen van Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek, in samenwerking met vv Gemert. De opbrengst van de tweedaagse komt deels ten goede aan goede doelen. Elk jaar wordt een aantal sociaalmaatschappelijke instellingen uitgekozen. Dit jaar gaat het om Zorg Coöperatie Gemert, dat hulpvragen van mensen zo goed mogelijk probeert te koppelen aan beschikbare vrijwilligers. Ook het G-voetbal van vv Gemert en de Super Sociaal in Laarbeek, een supermarkt voor mensen met een kleine beurs, profiteren mee. In de loop der jaren heeft Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek op die manier al bijna 200.000 euro kunnen doneren aan goede doelen.

Wie op zaterdag en zondag komt kijken, kan ook deelnemen aan de loterij. Voor slechts één euro doe je al mee en maak je kans op een ballonvaart. Ook worden nog andere prijzen verloot.

Alle informatie over de Brabantse Ballonfeesten is te vinden op de site van het evenement:

www.brabantseballonfeesten.nl

Meer berichten