Stichting Jibb heeft samen met de gemeente Helmond, twaalf beweegroutes uitgezet. De officiële opening is maandag 3 september bij Wijkhuis de Fonkel.
Stichting Jibb heeft samen met de gemeente Helmond, twaalf beweegroutes uitgezet. De officiële opening is maandag 3 september bij Wijkhuis de Fonkel. (Foto: )

Bewegen in de buitenlucht leuker met nieuwe beweegroutes

In samenwerking met de gemeente Helmond heeft Stichting Jibb speciale Beweegroutes uitgezet in Helmond. De Beweegroutes zijn routes door de wijk en, waar mogelijk, door een natuurlijke omgeving.Vanaf september wordt iedere eerste maandag van de maand één Beweegroute uitgelicht door een Jibb-buurtsportcoach. Jibb nodigt op deze eerste maandag van de maand een speciale gast uit, die samen met de buurtsportcoach en de deelnemers de route gaat lopen. Ze noemen dit 'Wandelen met…'. Voor de eerste editie van 'Wandelen met…' loopt wethouder Harrie van Dijk, de nieuwe wethouder Sport bij gemeente Helmond, met Stichting Jibb mee.

Opening op 3 september
De officiële opening van 'Wandelen met…' is op maandag 3 september om 11.00 uur bij Wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat 123 in Helmond. Geïnteresseerden kunnen dan, begeleid door een Jibb-buurtsportcoach, een mooie route door de Helmondse binnenstad afleggen en tegelijkertijd in gesprek gaan met de gast, wethouder Van Dijk. Iedereen is welkom, deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. En omdat een stevige wandeling hongerig en dorstig maakt, sluiten de deelnemers de eerste editie van 'Wandelen met… ' af met een kopje koffie of thee en een broodje in wijkhuis De Fonkel.

Twaalf routes
De beweegroutes in Helmond worden aangegeven met speciale gele pijlen die in de afgelopen maanden zijn geplaatst. In totaal zijn er twaalf routes uitgezet die elk een lengte van ongeveer vijf kilometer hebben. Ze zijn bedoeld voor iedereen die graag wat meer wil bewegen in de buitenlucht. Dit kan alleen, met de hond, samen met vrienden of zelfs onder begeleiding. De routes zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Naast wandelaars kunnen ook hardlopers en fietsers de verschillende routes afleggen.

Meer berichten