De Markt is één van de locaties tijdens De Nacht van het Witte Doek.
De Markt is één van de locaties tijdens De Nacht van het Witte Doek. (Foto: )

Nacht van het witte doek in Deurne

In het laatste weekend van augustus, van vrijdag tot en met zondag augustus, wordt weer het gratis openlucht filmfestival Nacht van het Witte Doek gehouden. Het thema dit jaar is 'Smullen van De Nacht'. De organisatie sluit daarmee aan bij het Deurnese themajaar 'Deurne viert eten'en dat is terug te vinden in de programmering.

DEURNE - Tijdens de drie dagen zijn er in totaal 25 films op 16 locaties te zien. Naast de bekende locaties rond en op de Markt in Deurne hebben we weer de bekende locaties Ossenbeemd, Willibrorduskerk, De Roos, De Wieger, Holtens Molen en het CultuurCentrum en zijn er enkele nieuwe locaties. Het programma biedt naast de films diverse aan film gerelateerde activiteiten.

De Grote Terras Film Quiz
Donderdagavond 23 augustus wordt op de terrassen rond de markt De Grote Terras Film Quiz gehouden. Alle gasten op de diverse terrassen kunnen hun filmkennis toetsen en meedoen.

Kunst op Straat
Mede dankzij een samenwerking met 17 ondernemers uit het centrum is zaterdagmiddag voor de kinderen Kunst op Straat onder leiding van Jeanne Melief. Dit zal om 13.00 uur beginnen. Na de workshop kunnen kinderen om 15.00 uur de film 'Coco' kijken in het pand van (voorheen) De Schoenenreus aan het Martinetplein.

Taste Sensation
Zondag om 12.00 uur start 'Taste Sensation' een culinair evenement in de straten tussen de Markt, het Terruwe plein en Martinetplein. Een groot aantal kramen en foodtrucks laten bezoekers kennis maken en proeven van gezonde en lekkere hapjes.

Deurne's Got Talent
In het CCD begint om 13.00 uur de middagvullende finale van Deurne's Got Talent onder de enthousiaste leiding van Jochem van Gelder samen met Tim van Weerden van DMG. Deelnemers zijn leerlingen van de scholen in Deurne.

Het uitgebreide programma met alle films, locaties en tijden is te vinden op: www.nachtvanhetwittedoek.nl

Meer berichten