Gezellige drukte bij het Zebra Festival. Foto: Eefje van Asseldonk.
Gezellige drukte bij het Zebra Festival. Foto: Eefje van Asseldonk. (Foto: Eefje van Asseldonk)

Zebra Festival is jarig en trakteert

Vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus vindt weer het Zebra Festival plaats, het gezellige Gemertse festival rondom Cultureel Poppodium De Bunker aan de St. Annastraat 60 in Gemert. Omdat Zebra 30 jaar bestaat heeft de organisatie er voor gekozen om beide dagen gratis toegankelijk te maken.

GEMERT - Op vrijdag 17 augustus trapt Zebra af met de 'preparty'. Zowel binnen in De Bunker als bij een buitenpodium met terras kunnen bezoekers genieten van bands en dj's. Op zaterdag zijn er maar liefst vier podia. Zo is er net als vorig jaar een groot buitenpodium, zodat ook de bezoekers op het gezellige terras meer van de muziek kunnen genieten. Op vrijdag begint het programma om 20.30 uur (entree vanaf 19.00 uur). Op zaterdag start het programma relaxed met singer-songwriters om 14.00 uur (entree vanaf 13.45 uur). Met voor de 'vroege vogels' van 13.45 tot 15.00 uur een gratis kopje koffie.

Back to the Future

Om het jubileum extra glans te geven is gekozen voor het thema Back to the Future. Op de Back-stage spelen met name bands die al eerder succesvol waren op Zebra. De Future-stage is voor aanstormend talent. Zaterdagmiddag begint met de Easy-Riderstage: een eerbetoon aan de vorig jaar overleden muzieklegende Ad van Meurs. En dan is er ook nog de Bar Wars: twee bars tegenover elkaar in een gaaf decor die op ludieke wijze proberen zoveel mogelijk klanten naar zich toe te trekken. De ene bar verkoopt heerlijke speciaalbiertjes, de andere zomerse mixdrankjes. Natuurlijk zijn er ook alcoholvrije varianten verkrijgbaar. De 'strijd' wordt extra aantrekkelijk door de opzwepende muziek van verschillende dj's.

Line-up

Verspreid over twee dagen spelen er 16 bands en 5 dj-acts op het festival. Op vrijdag zijn dat: The Marinos, Lokotov Mocktail en Sjek Sjek & de Vloeitjes. De dj's van The Chainzuipers sluiten de vrijdag af en maken samen met de bezoekers een reis door de tijd (00's, 90's en 80's).

Op zaterdag:

Easy-Riderstage: Ruud Fieten (winnaar Ad van Meursprijs), Etan Huijs, Angie Flare en Iris Penning.
Back-stage: Ad van Meurs Tribute, The Anaesthetics, Bang Bang Bazooka, MOOON en The Brahms.
Future-stage: Hypergoods, Paramatman, Moeders Mooiste, PEER, dj Skarel & Skankie.
Bar Wars: dj Ruben, The Chainzuipers, dj Sonny Croque en dj Papadopoulos.

Catering

Wat de catering betreft: dat zit wel goed! Naast de gebruikelijk frites en snacks zijn ook dit jaar weer heerlijke Indonesische specialiteiten (Hati Ibu) om de festivalbezoekers van een lekkere maaltijd te voorzien op het gezellige terras.

Meer informatie over de artiesten en actuele informatie:op de Facebook-pagina: www.facebook.com/ZebraFestival en op de website:

www.zebrafestival.nl

Meer berichten