Elk jaar trekt de Brabantse Dag in Heeze duizenden bezoekers. Dit jaar is Helmond een van de onderwerpen.
Elk jaar trekt de Brabantse Dag in Heeze duizenden bezoekers. Dit jaar is Helmond een van de onderwerpen. (Foto: )

Helmond onderwerp tijdens Brabantse Dag Heeze

Van de redactie

Zondag 26 augustus is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 61e editie, 'Van Ravenstein tot Roosendaal', is Helmond één van de onderwerpen.

HELMOND - Het thema is de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Aan het thema is een lijst gekoppeld van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus 'van Ravenstein tot Roosendaal'.

Vlisco

Gemaakt in Helmond, gewild in Afrika is het onderwerp dat Vriendenkring Van Gaal tot leven gaat brengen. In 1844 nam Pieter Fentener van Vlissingen de katoendrukfabriek in Helmond over van zijn vader. De stoffen uit Helmond werden populair en kregen een goede reputatie. Al meer dan 170 jaar creëren ze origineel, hoogwaardig textiel dat onderdeel is geworden van het modelandschap en vele tradities en herinneringen in Midden- en West-Afrika. Deze wagen gaat als derde van start in de rollende theaterparade. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang. Voor een preview van de wagen kunt u tevens het volgende filmpje bekijken en delen:

www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=j5lw0OkTybc.

Theaterparade

De grootste theaterparade van het jaar, met zestien Brabants-historische onderwerpen is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 26 augustus van 10.00 tot 19.00 uur. De theaterparade zelf start om 13.30 uur.

Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en catering.

Toegangskaarten zijn binnenkort online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets

Meer berichten