Manon van de Kerkhof en Mark Hendriks. (foto Romy Chatrou- Van der Sande)
Manon van de Kerkhof en Mark Hendriks. (foto Romy Chatrou- Van der Sande) (Foto: Romy Chatrou-van der Sande)

Locatie voor Bootcamp Brandevoort

Romy Chatrou- Van der Sande

Feestelijke opening in september

Helmond - Manon van de Kerkhof en Mark Hendriks van Bootcamp Brandevoort zetten samen met hun familie en vrienden de komende weken de puntjes op de 'i'. Want zaterdag 8 september openen ze hun nieuwe locatie aan de rand van Brandevoort (nabij middelbare school Carolus). 'Onze droom is uitgekomen! En nu is het tijd voor een feestje, na een jaar hard werken.'

Tijdens een etentje met vrienden oppert Manon: 'Is dat niets voor jou Mark? Bootcamplessen geven? Dan noemen we het Bootcamp Brandevoort.' In 2013 begint Mark, naast zijn baan als sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht. 'In het voorjaar van 2014 begon het echt te lopen en sindsdien hebben we over ledenaantal nooit mogen klagen', vertelt Mark. Inmiddels zijn meerdere trainers actief bij Bootcamp Brandevoort. Een paar dagen per week kunnen leden sporten in de buitenlucht, naast het 'normale' bootcamp, is er een boxing-bootcamp, een buik-billen-benen-bootcamp en een kinderbootcamp.

Nu Bootcamp Brandevoort er is, lonkt een volgende droom. Het lijkt het ondernemende stel wat wat om een eigen locatie te hebben. 'Veel van onze bootcampers doen mee aan obstacle-runs. Maar het blijft lastig om daarvoor te trainen. Wij dachten: wat als we nou een terrein zouden hebben, waar we onze eigen obstakels hebben? Ook super voor kinderfeestjes en teambuilding', vertelt Manon.

Het duurt dan nog een paar jaar voor het zo ver is. Ze dienen een plan in voor een stuk braakliggende grond in Brandevoort. Manon: 'Tijdens de viering van onze trouwdag kwam het verlossende telefoontje!' Daarna volgde een periode van hard werken. Ze hadden dit jaar april open willen gaan, maar het bleek toch een fiksere klus dan gedacht. 'En het moet 100 procent goed zijn!', zegt Mark vol overtuiging. 'Alle obstakels zijn straks gekeurd en het moet precies zijn hoe we voor ogen hebben. Elk weekend staan we te klussen, gelukkig heb ik een handige schoonvader die ons enorm goed helpt.'

Een paar obstakels moeten nu nog opgebouwd worden, maar het ziet er zo goed als af uit. 'We zijn superblij met alle sponsoren. Ook hebben we van tennisclub Carolus, die onlangs hebben verbouwd, lantaarnpalen en bankjes gekregen. Maar al met al is het toch een flinke investering. Daarom voelt het ook wel heel spannend hoor, we hopen echt dat de teambuildingactiviteiten en kinderfeestjes een succes worden. We willen ook samenwerken met de scholen. Gelukkig krijgen we tot nu toe allemaal hele positieve reacties', vertelt Manon.

Op 8 september is de opening, van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn dan diverse workshops onder ander van een oud-bokskampioen en van twee professionele obstacle-run-specialisten. 'Die dag is voor iedereen toegankelijk. We gaan dan ook de naam van het veldje onthullen. Iedereen is van harte welkom.

Meer berichten
Shopbox