In de Bibliotheek Helmond-Peel zijn deze zomer allerlei leuke acties voor kinderen en volwassenen.
In de Bibliotheek Helmond-Peel zijn deze zomer allerlei leuke acties voor kinderen en volwassenen. (Foto: )

Beleef de zomer in de bibliotheek Helmond-Peel

Deze zomer heeft Bibliotheek Helmond-Peel een bruisend programma vol activiteiten voor kinderen en daarnaast kan met lezen gespaard worden voor leuke acties.

Tot en met woensdag 15 augustus zijn er diverse activiteiten voor de jeugd in alle vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Zo bouw je tijdens een techniekworkshop je eigen Bibberbotbeest, leer je alles over de sterren tijdens de wetenschapsworkshop 'Vakantie naar de sterren', gaan we optreden als echte musicalsterren tijdens de musicalworkshop met Anne en speel en zing je mee met Boer Boris gaat naar zee. Ook maken we een eigen miniposter tijdens de workshop handletteren, leren we alles over chemie en coderen met Mad Science, versier je je eigen linnen tas met de mooiste materialen en maak je je eigen schilderij met taal of met ecoline en wasco met Elfri. En op woensdagmorgen en -middag is er gratis voorlezen. Voor info over data, tijden, geschikte leeftijd en aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/zomerbieb. Tickets kosten slechts 2 euro per kind. Graag vooraf aanmelden.

Lees en spaar
Duik met een boek de zomer in en spaar in juli en augustus voor een gratis filmkaartje waarmee je in september naar een film kunt gaan bij jou in de buurt! Deze actie is voor kinderen van 4-12 jaar.

Leen in juli en augustus bij de Bibliotheek en spaar voor een nazomerlunch of koffie met gebak bij Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond of bij Gastvrij & Zo in Deurne. Deze actie is voor leden vanaf 18 jaar.

In juli en augustus is het weer Zomerlezen voor leden bij de Bibliotheek. Voor iedereen die moeite heeft om een leuk boek te vinden hebben wij boeken uitgekozen. Kies voor een 'Zomerleestas met als thema': Spannend, Hartverwarmend of Verrassing en ontdek thuis welk boek wij uitgekozen hebben. Deze actie loopt tot en met vrijdag 31 augustus.

Meer info: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/zomerbieb

Meer berichten